Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χατζηδάκης (Beta ΑΧΕΠΕΥ): Νέα χρονιά, ίδιο σκηνικό στο ΧΑ

tags :
Χατζηδάκης (Beta ΑΧΕΠΕΥ): Νέα χρονιά, ίδιο σκηνικό στο ΧΑ
Τα δεδομένα φαίνεται ότι δύσκολα θα αλλάξουν αν δεν υπάρξει ένα νέο σημείο αναφοράς που να δώσει μεγαλύτερη ζωντάνια στο ταμπλό
Το 2019 ξεκίνησε επαναλαμβάνοντας το σκηνικό που παρατηρήθηκε στο μεγαλύτερο μέρος της περυσινής χρονιάς.
Η Ελληνική αγορά συνέχισε την χαμηλή πτήση σε υποτονικούς ρυθμούς αποσπασμένη από την πορεία των ξένων αγορών.
Η αίσθηση της προεκλογικής περιόδου είναι έντονη επισκιάζοντας κάθε άλλη είδηση που μπορεί να έχει επιχειρηματικό περιεχόμενο και το όποιο ενδιαφέρον εκδηλώνεται είναι αυστηρά επιλεκτικό και έχει σε κάποιο βαθμό ισορροπήσει την αδυναμία στον τραπεζικό κλάδο.
Τα δεδομένα φαίνεται ότι δύσκολα θα αλλάξουν αν δεν υπάρξει ένα νέο σημείο αναφοράς που να δώσει μεγαλύτερη ζωντάνια στο ταμπλό, μια είδηση που θα έχει ευρύτερο χαρακτήρα και θα επηρεάσει ουσιωδώς τις αποτιμήσεις όπως είναι μια αποκρατικοποίηση ή μια αναβάθμιση.
Στο εξωτερικό η κατάσταση δεν φαίνεται να έχει αλλάξει με την νέα χρονιά.
Οι δείκτες συνέχισαν την πτωτική τους πορεία εν μέσω έντονων διακυμάνσεων τιμολογώντας επιβράδυνση ή και μείωση των ρυθμών αύξησης της κερδοφορίας των επιχειρήσεων.
Στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου όταν και θα ξεκινήσει η επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του δ’ τριμήνου στις ΗΠΑ οι αγορές θα κάνουν το πρώτο «τεστ αλήθειας» για φέτος αναθεωρώντας την στάση τους.
Μέχρι τότε φαίνεται ότι θα παραμείνουν ευάλωτες σε αναγνώσεις όχι απαραίτητα κρίσιμες για το σύνολο των αξιών που ακολουθούν την τάση.
Τεχνικά, ο Γενικός Δείκτης επέστρεψε στην ζώνη στήριξης των 600 μονάδων καθώς η υπέρβαση των 650 μονάδων ήθελε κάτι καλύτερο από ημερήσιες συναλλαγές των 30 εκατ. ευρώ.
Η μεσοπρόθεσμη εικόνα από τα μέσα Σεπτεμβρίου του 2018 παραπέμπει σε μια μεσοπρόθεσμη συσσώρευση τιμών σε περιορισμένο εύρος διαπραγμάτευσης όπου τα βραχυπρόθεσμα σήματα αγορών αναιρούνται διαδοχικά.
Ευρισκόμενος στο κάτω εύρος της συσσώρευσης αυτής ο Γενικός Δείκτης πραγματοποίησε μια ισχνή αντίδραση που κέρδισε προσωρινά χρόνο υπέρ των αγοραστών αφού και η άλλη πλευρά δεν δείχνει ιδιαίτερα ικανή να ωθήσει πλέον τις αποτιμήσεις αισθητά χαμηλότερα. Τα δεδομένα της συσσώρευσης θα αλλάξουν σε μια ενδεχόμενη υποχώρηση κάτω από τις 590 μονάδες ή σε μια υπέρβαση των 650 μονάδων.
Επί του παρόντος η βραχυπρόθεσμη τάση είναι ουδέτερη και δεν αποκλείεται να επιχειρηθεί μια νέα προσπάθεια προς το μέσον του εύρους (625 μονάδες) με τους υπάρχοντες συναλλακτικούς όγκους.
Χωρίς ιδιαίτερα προγραμματισμένα γεγονότα η ατζέντα της ερχόμενης εβδομάδας.
Ο ΟΔΔΗΧ αναμένεται να πραγματοποιήσει την τακτική δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 3 μηνών την ερχόμενη Τετάρτη (προηγ. 0,71%).
Σε ότι αφορά τις επιχειρηματικές εξελίξεις επισημαίνεται ότι η 7η Ιανουαρίου έχει τεθεί σαν καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών για τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ –χωρίς να αποκλείεται και νέα παράταση της προθεσμίας- ενώ σε ότι αφορά την ΛΑΡΚΟ η ΔΕΗ έχει δώσει προθεσμία έως τις 11 Ιανουαρίου για την συνέχιση της παροχής ρεύματος εφόσον η εταιρία δεν υπάρξει νέα συμφωνία για τα χρέη της επιχείρησης

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης