Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Στην «κατάψυξη» η χώρα – Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας, ο «Τηλέμαχος» από τη Δευτέρα 7/1

Στην «κατάψυξη» η χώρα – Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας, ο «Τηλέμαχος» από τη Δευτέρα 7/1
Oι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και τα τοπικά φαινόμενα να συνεχισθούν και την Κυριακή 6/1
Χαμηλές θερμοκρασίες επικρατούν σήμερα, Κυριακή 7/1, σε όλη τη χώρα και  τα τοπικά φαινόμενα αναμένεται να συνεχισθούν,  παρά την υποχώρηση της κακοκαιρίας "Σοφία", η οποία προκάλεσε προβλήματα σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα, με ισχυρές βροχές, πυκνές χιονοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους.
Σύμφωνα με  την μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (EAA), η ατμοσφαιρική κυκλοφορία ευνοεί τη μεταφορά ψυχρών αέριων μαζών, με αποτέλεσμα οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και τα τοπικά φαινόμενα να συνεχισθούν και την Κυριακή.
Συγκεκριμένα, την ημέρα των Θεοφανίων σχετικά βελτιωμένος θα είναι ο καιρός στα ηπειρωτικά με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες και τοπικές βροχές στο Ιόνιο και το Νότιο Αιγαίο και πιθανόν στη Δυτική Πελοπόννησο και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στον Έβρο.
Ωστόσο, θα υπάρχουν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, με αποτέλεσμα τις πρωινές ώρες να σημειωθεί παγετός τοπικά ισχυρός στα κεντρικά και στα βόρεια τοπικά ολικός, ενώ τις βραδινές ώρες στο Βόρειο Αιγαίο αναμένονται βροχές ή χιονόνερο και στη Χαλκιδική χιονόνερο ή χιονοπτώσεις σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.
Στο μεταξύ, στη Βόρεια Ελλάδα  από νωρίς καταγράφονται αρνητικές θερμοκρασίες σε όλες τις περιοχές της .
Ενδεικτικά, στους -19 βαθμούς Κελσίου έπεσε ο υδράργυρος στη Φλώρινα και την Πτολεμαΐδα, ενώ στους -18 στα Γρεβενά.
Βελτιωμένη είναι η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη, όπου είναι ανοιχτοί  όλοι οι κεντρικοί οδικοί άξονες της πόλης, αν και οι οδηγοί κινούνται με χαμηλές ταχύτητες λόγω του παγετού και σε κάποιους περιφερειακούς δήμους χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες, τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ εκτελούν κανονικά τα δρομολόγια, όπως επίσης κανονικά πραγματοποιούνται και οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο "Μακεδονία".
Εξίσου βελτιωμένος ο καιρός στους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας, παρά το τσουχτερό κρύο, ενώ συνθήκες ολικού παγετού αναμένεται να επικρατήσουν στη Δυτική Μακεδονία.
Πάντως, κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία στην Εγνατία Οδό και στους κάθετους άξονές της, ενώ απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες σε σημεία του εθνικού και επαρχιακού δρόμου της Δυτικής Μακεδονίας.

Έρχεται ο «Τηλέμαχος» από τη Δευτέρα 7/1

Νέο κύμα κακοκαιρίας, ο "Τηλέμαχος", θα κάνει την εμφάνισή του από αύριο, Δευτέρα 7/1, στη χώρα.
Ο "Τηλέμαχος" έρχεται και αυτός από τα βόρεια, καθώς ψυχρότερες αέριες μάζες κινούνται προς τη χώρα μας, με χιονοπτώσεις σε περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, αν και σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (EAA), δεν θα έχει τη διάρκεια της κακοκαιρίας "Σοφία" και τα φαινόμενα δεν θα είναι γενικευμένα, αφού θα εκδηλωθούν κυρίως στις περιοχές από το ύψος της Θεσσαλίας και νοτιότερα.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης