Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αναστασιάδης: Δεν θα αποδεχθώ μία λύση στο Κυπριακό που θα καταρρεύσει την επομένη

Αναστασιάδης: Δεν θα αποδεχθώ μία λύση στο Κυπριακό που θα καταρρεύσει την επομένη
Eνδεχόμενη ανακάλυψη κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στο «τεμάχιο 10» θα ενισχύσει τη διασφάλιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου, ανέφερε ο Ν. Αναστασιάδης
Την απόφασή του να μην αποδεχθεί μία λύση στο Κυπριακό προς ικανοποίηση τρίτων, η οποία θα καταρρεύσει την επομένη, υπογραμμίζει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ν. Αναστασιάδης.
Ο ίδιος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Σημερινή», επαναλαμβάνει την αποφασιστικότητά του να εργαστεί για να εξευρεθεί λύση που θα επιτρέψει στους Ελληνοκυπρίους και τους Τουρκοκύπριος να ζήσουν σε συνθήκες προοπτικής, ειρήνης και σταθερότητας.
Σημειώνει πως οι προτάσεις του για την αποκέντρωση εξουσιών έγιναν με στόχο να καταστήσουν τη λύση λειτουργική και βιώσιμη.
Ακόμη, ο κ. Αναστασιάδης αναφέρει πως αποδέχεται τη θετική ψήφο των Τουρκοκυπρίων, αλλά «όχι επί παντός επιστητού και καθ' υπαγόρευση άλλων», φέροντας ως παράδειγμα τη Βοσνία και το Λίβανο, όπου επιβλήθηκαν λύσεις που οδήγησαν σε δυσλειτουργικά καθεστώτα, υπογραμμίζοντας ότι δεν μπορούν να υιοθετηθούν ανάλογα μοντέλα στην Κύπρο.
Ακόμη, ο ίδιος τονίζει ότι επικεντρώνει την προσοχή του στη νέα προσπάθεια του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για επανέναρξη των συνομιλιών, ενώ σχετικά με τις επικρίσεις του ΑΚΕΛ σχετικά με τα θέματα που εγείρει υπέδειξε ότι κανείς δεν μπορεί να του απαγορεύσει να προβληματίζεται.
Κάνοντας αναφορά στο θέμα της ενέργειας, σημείωσε ότι ενδεχόμενη ανακάλυψη κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στο «τεμάχιο 10» θα ενισχύσει τη διασφάλιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου, αλλά και πως μία τέτοια εξέλιξη θα αλλάξει πολλά δεδομένα με θετικό τρόπο αλλά ενδεχομένως και με αρνητικό.
Όπως εξήγησε, η Κύπρος θα αποκτήσει σημαντικό ρόλο στην ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης, αλλά την ίδια ώρα ενδέχεται να ενισχυθούν οι ορέξεις και οι διεκδικήσεις της Τουρκίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης