Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Επίκειται σημαντική υποχώρηση του δολαρίου, λόγω διακηρύξεων της Fed

Goldman Sachs: Επίκειται σημαντική υποχώρηση του δολαρίου, λόγω διακηρύξεων της Fed
Yποχώρηση του δείκτη DXY, προβλέπει η Goldman Sachs
Αποδυναμωμένο δολάριο προβλέπουν για το επόμενο διάστημα οι αναλυτές της Goldman Sachs.
Τα σχόλια του προέδρου της Federal Reserve, Jerome Powell την Παρασκευή (4/1/2019) αύξησαν τις πιθανότητες η κεντρική τράπεζα να τερματίσει τις αυξήσεις των επιτοκίων, ανέφεραν στρατηγικοί αναλυτές της Goldman.
O Powell είχε αναφέρει πως «η Fed διατηρεί την υπομονή της, αυτό που παρακολουθεί είναι πώς εξελίσσεται η οικονομία και είναι πάντα έτοιμη ακόμη και να αλλάξει ρότα στη νομισματική της πολιτική».
Προσέθεσε, ακόμη, ότι η τράπεζα έχει και Plan B αναφορικά με τις πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων, καθώς μπορεί να υπάρξει περιορισμός τους εάν κριθεί ότι με αυτήν την κίνηση προκαλούνται προβλήματα στις αγορές.
Εξάλλου ανακάλεσε στη μνήμη όλων το 2016 όταν τα επιτόκια παρέμειναν αμετάβλητα κατά το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου, εξαιτίας των ανησυχιών για την επιβράδυνση της ανάπτυξης στην Κίνα.
«Με βάση τα νέα  δεδομένα της Fed δημιουργείται χώρος για περαιτέρω μείωση του δολαρίου», έγραψαν οι αναλυτές της Goldman Sachs υπό την ηγεσία του Zach Pandl.

Προβλέπουν υποχώρηση του δείκτη DXY, που παρακολουθεί τις επιδόσεις του δολαρίου έναντι άλλων έξι μεγάλων νομισμάτων από 93 έως 97,5 μονάδες
Ο δείκτης DXY δεν ήταν χαμηλότερος από τις 93 μονάδες - το προβλεπόμενο επίπεδο της Goldman- από τον Μάιο του 2018, καθώς το νόμισμα ενισχύθηκε με τη στήριξη ισχυρών αμερικανικών οικονομικών δεδομένων.
Οι 97,5 μονάδες είναι το μέγιστο επίπεδο που έφτασε το Νοέμβριο του 2018.
Ο δείκτης διαμορφώθηκε την Παρασκευή (4/1) στις 96.179, υποχωρώντας για τρίτη συνεχή εβδομάδα, καθώς απέτυχε να κεφαλαιοποιήσει τα ισχυρά κέρδη από την εξαιρετικά ισχυρή μηνιαία έκθεση για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης