Τελευταία Νέα
Πολιτική

Επείγουσα ερώτηση Παπαδημούλη στην Κομισιόν για το περιστατικό με την Ryanair

Επείγουσα ερώτηση Παπαδημούλη στην Κομισιόν για το περιστατικό με την Ryanair
"H Κομισιόν οφείλει να προστατεύσει τα δικαιώματα των επιβατών κάθε φορά που εκείνα συγκρούονται με την πολιτική χαμηλού κόστους μιας αεροπορικής εταιρίας", δήλωσε ο Δ. Παπαδημούλης
Επείγουσα ερώτηση προτεραιότητας κατέθεσε στη Κομισιόν ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ,  Δ. Παπαδημούλης, αναφορικά με το περιστατικό το οποίο συνέβη με ευθύνη της Ryanair στην προγραμματισμένη πτήση της από το Λονδίνο με προορισμό τη Θεσσαλονίκη, που ταλαιπώρησε δεκάδες επιβάτες, μεταφέροντάς τους στην Τιμισοάρα της Ρουμανίας.
Συγκεκριμένα ο κ. Παπαδημούλης, επικαλούμενος τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό 261/2004 ο οποίος αναφέρει ρητά ότι η αεροπορική εταιρία φέρει την ευθύνη των επιλογών αναφορικά με τέτοιες έκτακτες συνθήκες, ζητά από την Κομισιόν να λάβει πρωτοβουλίες οι οποίες «θα θέτουν πραγματικά σε προτεραιότητα τους επιβάτες και την ασφαλή και δίκαιη μεταχείρισή τους».
Με αφορμή το περιστατικό, ο Αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Δ. Παπαδημούλης δήλωσε  ότι «η Κομισιόν οφείλει να προστατεύσει τα δικαιώματα των επιβατών κάθε φορά που εκείνα συγκρούονται με την πολιτική χαμηλού κόστους μιας αεροπορικής εταιρίας.
Τέτοια φαινόμενα δεν πρέπει να επαναληφθούν».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης