Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Bolton: Θα διασφαλίσουμε πλήρως την άμυνα του Ισραήλ, παρά την αποχώρησή μας από τη Συρία

tags :
Bolton: Θα διασφαλίσουμε πλήρως την άμυνα του Ισραήλ, παρά την αποχώρησή μας από τη Συρία
Θα διασφαλίσουμε την άμυνα του Ισραήλ διαβεβαιώνει ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου
Η αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία θα πρέπει να γίνει με τρόπο, που να διασφαλίζεται πλήρως η άμυνα του Ισραήλ και των άλλων «φίλων» μας στην περιοχή, διαβεβαίωσε σήμερα (6/1/2019) από την Ιερουσαλήμ ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, John Bolton. 
«Θα συζητήσουμε την απόφαση του προέδρου  Donald Trump  για την απόσυρση, όμως αυτό πρέπει να γίνει με τέτοιο τρόπο που η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος να ηττηθεί και η άμυνα του Ισραήλ και άλλων φίλων στην περιοχή να είναι απόλυτα διασφαλισμένη» είπε ο Bolton σε δημοσιογράφους, μετά τις συνομιλίες που είχε με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ  Benjamin Netanyahu.
Υπογράμμισε επίσης ότι η απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία, την οποία ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ο πρόεδρος Trump, θα γίνει λαμβάνοντας υπόψη «εκείνους που πολέμησαν μαζί μας εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων».
Ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου έχει επισημάνει ότι πρέπει να υπάρξουν οι κατάλληλες συνθήκες πριν από την αποχώρηση των Αμερικανών στρατιωτών από τη Συρία, όπως η ασφάλεια των Κούρδων συμμάχων τους. 
Από την πλευρά του, ο Netanyahu δεσμεύτηκε να συνεχίσει τις προσπάθειές του για να εμποδίσει το Ιράν να εγκατασταθεί στρατιωτικά στη Συρία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης