Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Που επικεντρώνεται το ενδιαφέρον των επενδυτών

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Που επικεντρώνεται το ενδιαφέρον των επενδυτών
ΑΓΟΡΑ: Ήπια ανοδικά και με χαμηλό τζίρο ξεκίνησε η συνεδρίαση. Σαν να μην άλλαξε κάτι από το 2018. Δεν είχε βέβαια και λόγους για να αλλάξει.

Η ειδησεογραφία είναι ανύπαρκτη, στο εξωτερικό υπάρχουν πολλοί προβληματισμοί και αυξάνεται η μεταβλητότητα και στο εσωτερικό έχουμε εκρηκτικό πολιτικό σκηνικό.

Το συμπέρασμα είναι πως οι πολιτικοί μας δεν έμαθαν κάτι από τα τόσα χρόνια των μνημονίων και εξακολουθούν να παίζουν τα παιχνίδια τους ανάλογα με τις δημοσκοπήσεις.

ΑΓΟΡΑ (ΙΙ): Προσήλωση στα καλά και φθηνά χαρτιά του ΧΑ και διατήρηση ρευστότητας, γιατί το προεκλογικό κλίμα μπορεί να διαρκέσει αρκετά με σκαμπανεβάσματα στην αγορά.

Αν υπήρχε η βούληση από τους πολιτικούς θα είχαμε βγει εδώ και χρόνια από την κρίση με λιγότερες θυσίες και πιο δυνατοί. Αλλά που…

ΤΕΡΝΑ ENERGY: Υποχωρεί λόγω της αποκοπής της επιστροφής κεφαλαίου και έχει καλό όγκο. Δεν χάνει πάντως μέχρι στιγμής και συγκεκριμένα στα πρώτα 15 λεπτά όλη την επιστροφή κεφαλαίου που είναι 0,30 ευρώ ανά μετοχή.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Η συγχώνευση με την Άνεμος θα βελτιώσει τον ισολογισμό και θα μεγαλώσει την αποτίμηση. Ήταν κάτι που αναμενόταν αλλά κάποιους απογοήτευσε.

Η νέα διοίκηση έχει δώσει καλά δείγματα γραφής και φέτος θα είναι η χρονιά που θα κριθεί. Πιστεύουμε πως μπορεί να αλλάξει την εικόνα του ομίλου και στο ταμπλό και στον ισολογισμό.

Μετά από μία υποχώρηση από το 1,50 ευρώ στα 1,18 ευρώ δίνει προοπτική αντίδρασης και σήμερα ξεκίνησε ανοδικά με χαμηλό όγκο συναλλαγών.

ΕΥΔΑΠ: Σταθεροποιητικά αλλά στις τελευταίες συνεδριάσεις έχει γράψει τιμές κάτω από 4,90 ευρώ. Αν σπάσει τη στήριξη θα μπορούσε να κινηθεί μέχρι τα 4,60 ευρώ.

Τσάμπα η μετοχή στην αποτίμηση των 521 εκατ. ευρώ. Τα ίδια βέβαια ισχύουν και για την ΕΥΑΘ που αποτιμάται στα 156 εκατ. ευρώ και πρόσφατα είδε τιμές κοντά στα 4,10 ευρώ.

CENTRIC: Αναλύσαμε τη μετοχή εδώ και βδομάδες όταν ήταν μεταξύ 0,10-0,12 ευρώ. Έκανε όγκο αλλά κάποιοι απορροφούσαν με υπομονή τα εκατοντάδες χιλιάδες τεμάχια που έβγαιναν.

Σήμερα ξεκίνησε ανοδικά με καλές εντολές αγοράς και βέβαια βρίσκεται στα 0,15 ευρώ. Η αποτίμηση είναι στα 15,7 εκατ. ευρώ.

Αν τα στοιχεία για την αγορά στοιχήματος είναι καλά και ο τζίρος της εταιρείας που πούλησε αυξηθεί σημαντικά θα έχει να λαμβάνει περί τα 10 εκατ. ευρώ που κατά την εκτίμησή μας είναι εφικτός στόχος.

Ακόμα και εδώ είναι φθηνή και εμείς περιμένουμε να δούμε αν υπάρχει κάποιος προγραμματισμός για το τι θα κάνει στο μέλλον η εταιρεία.

ΣΕΝΤΡ: Έγραψε υψηλό στα 0,1560 ευρώ, έκανε όγκο 8 χιλ. τεμάχια και ενεργοποιήθηκε ο αυτόματος μηχανισμός ελέγχου μεταβλητότητας.

Υπήρχε καλή εντολή αγοράς στα 0,15 ευρώ, αλλά βγήκαν και πωλήσεις. Για εμάς είναι σημαντικό να αλλάξει επίπεδο η μετοχή κάτι που βλέπουμε πως πάει να γίνει με καλούς αγοραστές.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Απότομη η άνοδος, απότομη και η διόρθωση. Μεγάλα ανοίγματα τιμών μεταξύ αγοραστών και πωλητών και πρόσφατα βρέθηκε στα 4 ευρώ.

Σήμερα ξεκίνησε στο +6% και βρίσκεται στα 4,63 ευρώ με τον πωλητή λίγο πιο κάτω και τον αγοραστή στα 4,26 ευρώ. Η αποτίμηση στα 132 εκατ. ευρώ δείχνει μάλλον χαμηλή λόγω εκτίμησης κερδών, αλλά δεν αποκλείεται να δώσει και καλύτερες ευκαιρίες εισόδου.

ΚΡΕΤΑ: Η αύξηση κεφαλαίου και κυρίως οι αγορές από τους βασικούς μετόχους αφύπνισαν τη μετοχή. Και όγκο αύξησε και στα 0,71 ευρώ έχει φτάσει.

Η αποτίμηση βέβαια των 22,3 εκατ. ευρώ δεν είναι χαμηλή αν σκεφτεί κάποιος πως η κερδοφορία δεν αναμένεται να είναι μεγάλη, εκτός και αν κάνει την έκπληξη η εισηγμένη.

www.bankingnews.gr 

BREAKING NEWS