Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανοδικά κινείται ο χρυσός λόγω δολαρίου και Fed - Στο +0,52% και τα 1.292,55 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Ανοδικά κινείται ο χρυσός λόγω δολαρίου και Fed - Στο +0,52% και τα 1.292,55 δολ. ανά ουγγιά
Οι επενδυτές αναμένουν αργότερα εντός της εβδομάδας τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Federal Reserve
Άνοδο καταγράφει σήμερα Δευτέρα (7/1) ο χρυσός, ανακάμπτοντας από την πτώση που σημείωσε την περασμένη εβδομάδα, καθώς οι επενδυτές αναμένουν αργότερα εντός της εβδομάδας τα πρακτικά από τη συνεδρίαση της Federal Reserve τον περασμένο Δεκέμβριο.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Φεβρουαρίου 2019 καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,52% στα 1.292,55 δολ. ανά ουγγιά, με το πολύτιμο μέταλλο να δέχεται ώθηση από την πτώση του δείκτη δολαρίου ΗΠΑ κατά -0,26% στις 95,5 μονάδες.
Μέσω των πρακτικών της Fed, καθώς και της ομιλίας του επικεφαλής της τράπεζας, Jerome Powell, την ερχόμενη Πέμπτη (10/1), οι επενδυτές θα αναζητήσουν νέες πληροφορίες αναφορικά με τις προοπτικές της νομισματικής πολιτικής που θα ακολουθήσει η Fed το 2019.
Την περασμένη Παρασκευή (4/1) ο πρόεδρος της Fed δεσμεύθηκε ότι η κεντρική τράπεζα θα παρακολουθεί την πορεία της οικονομίας κατά τη διάρκεια του έτους και θα προσαρμόζει ανάλογα την πολιτική της.
«Ο κ. Powell δήλωσε ότι είναι ανοιχτός σε μία πιθανή αλλαγή της οπτικής, αλλά όσο τα στοιχεία από τις ΗΠΑ παραμένουν ισχυρά, θα συνεχίσουμε να προβλέπουμε αυξήσεις στα επιτόκια των ΗΠΑ από την κεντρική τράπεζα», σχολίασε ο επικεφαλή εμπορευμάτων της TD Securities, Bart Melek.
Από την πλευρά του, ο Yuichi Ikemizu της ICBC Standard Bank, τόνισε ότι «το δολλάριο είναι αποδυναμωμένο, γεγονός που βοηθάει τον χρυσό», προσθέτοντας ότι «οι απόψεις του Jerome Powell την Παρασκευή σχετικά με το μέλλον των αυξήσεων των επιτοκίων αποτελεί επίσης έναν ανοδικό παράγοντα για τον χρυσό».
Παράλληλα, η τιμή συμβολαίου της πλατίνας παραδόσεως Απριλίου 2019 καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,53% στα 831,60 δολ. ανά ουγγιά, γεγονός που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο από τις 29 Νοεμβρίου του 2018.
Όσον αφορά την τιμή συμβολαίου για το ασήμι παραδόσεως Μαρτίου 2019, σημειώνεται επίσης άνοδος κατά +0,23% στα 15,82 δολ. ανά ουγγιά, ενώ νωρίτερα είχε βρεθεί ακόμα και στα 15,87 δολ. ανά ουγγιά, γεγονός που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο από τα μέσα Ιουλίου του 2018.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης