Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bank of America Merrill Lynch: Τα 4 μεγάλα μέτωπα της Ευρωζώνης το 2019 - Δαμόκλειος σπάθη και οι δασμοί των ΗΠΑ

tags :
Bank of America Merrill Lynch: Τα 4 μεγάλα μέτωπα της Ευρωζώνης το 2019 - Δαμόκλειος σπάθη και οι δασμοί των ΗΠΑ
Οι μικρές εστίες έντασης απειλούν τη σταθερότητα της Ευρώπης
Η εικόνα της ευρωζώνης στις αρχές της νέας χρονιάς είναι η εξής: Αρκετές μικρές εστίες έντασης που θα μπορούσαν να προκαλέσουν σημαντικές αναταράξεις.
Αυτό αναφέρει η Bank of America Merrill Lynch, στην σημερινή, 7 Ιανουαρίου 2019, 11σέλιδη ανάλυσή της υπό τον τίτλο "Euro area macro back to school: what to watch in 2019" (Η επιστροφή της εστίασης στα μάκρο - τι θα δούμε το 2019).
Όπως αναφέρει η Bank of America Merrill Lynch, σήμερα υπάρχουν τέσσερα μεγάλα μέτωπα στην Ευρώπη: η Ιταλία, η Γερμανία, η Ισπανία και η Γαλλία.
Οι εκτιμήσεις της BofA για την πορεία των οικονομιών των 4 χωρών:



Ιταλία

Η εστίαση στη χώρα θα πρέπει να παραμείνει υψηλή στο νέο έτος.
Είναι αλήθεια ότι η ιστορία του προϋπολογισμού ολοκληρώθηκε με το ιταλικό κοινοβούλιο να εγκρίνει τον προϋπολογισμό του 2019 στα τέλη Δεκεμβρίου.
Ωστόσο, η Bank of America Merrill Lynch δεν πιστεύει ότι η Ιταλία θα είναι προστατευμένη.
Ένα πλούσιο εκλογικό ημερολόγιο και μια πλούσια ατζέντα μεταρρυθμίσεων (όχι μόνο εκείνες του συνταξιοδοτικού συστήματος, αλλά και το σύστημα στήριξης του εισοδήματος) θα μπορούσε να αμφισβητήσει την ισχύουσα πλειοψηφία κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους.

Γαλλία

Η Γαλλία βίωσε στα τέλη του 2018 μια ταραχώδη μερίοδο με το κίνημα των "κίτρινων γιλέκων" Gilets Jaunes.
Μάλιστα, η περίοδος των διακοπών και η αντίδραση της κυβέρνησης τον Δεκέμβριο ενδέχεται να έχουν διευκολύνει τις εντάσεις στο νέο έτος.
Αλλά η προσοχή είναι δικαιολογημένη.

Ισπανία

Μπορεί η Ισπανία να δείχνει ότι τα πηγαίνει μια χαρά, σε αντίθεση με οπουδήποτε αλλού, και ότι η ανάπτυξη είναι τώρα καλύτερη από την αναμενόμενη, αλλά τα παλιά προβλήματα δεν έχουν απομακρυνθεί.
Οι οίκοι αξιολόγησης είναι απίθανο να είναι ευτυχείς για την έλλειψη προόδου όσον αφορά τις διαρθρωτικές προσαρμογές του προϋπολογισμού, ενώ και το πολιτικό κληνικό παραμένει πολύπλοκο.

Γερμανία

Οι φόβοι ανάπτυξης στην Κίνα σημαίνουν πάντα και φόβο ανάπτυξης στη Γερμανία.
Και, φυσικά, υπάρχει ο τομέας των αυτοκινήτων, καθώς οι περιορισμοί στην πλευρά της προσφοράς θα πρέπει να έχουν ξεπερασθεί και η ζήτηση θα είναι πλέον καθοριστική.
Και το σπαθί του Δαμοκλή είναι ότι οι δασμοί εξακολουθούν να υπάρχουν.

Όλα τα παραπάνω θα επηρεάσουν την πορεία της οικονομίας της Ευρώπης:



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης