Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

ΥΠΕΞ Ιράν: Τα εχθρικά μέτρα των ΗΠΑ δεν οδηγούν πουθενά - Δεν πρόκειται να υποκύψουμε στις αμερικανικές πιέσεις

tags :
ΥΠΕΞ Ιράν: Τα εχθρικά μέτρα των ΗΠΑ δεν οδηγούν πουθενά - Δεν πρόκειται να υποκύψουμε στις αμερικανικές πιέσεις
Το ιρανικό Υπουργείο Εξωτερικών τόνισε ότι η Τεχεράνη δεν πρόκειται να «λυγίσει» απέναντι στη γλώσσα των κυρώσεων
Σαφές μήνυμα προς τις Ηνωμένες Πολιτείες έστειλες για ακόμα μία φορά το Ιράν, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε σήμερα (7/1) ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της χώρας, Bahram Qasemi, καθιστώντας σαφές ότι η Τεχεράνη δεν πρόκεται να «λυγίσει» στις πιέσεις της Ουάσιγκτον.
Ειδικότερα, ο κ. Qasemi ανέφερε ότι «η φαντασία και τα εχθρικά μέτρα της Αμερικής δεν έχουν οδηγήσει πουθενά, παρά τις προσπάθειές της προς τον ιρανικό λαό», προσθέτοντας μάλιστα ότι δεν πρόκεται να οδηγήσουν πουθενά «ούτε στο μέλλον».
Ο ίδιος διευκρινήσε ότι «το έθνος μας δεν έχει λυγίσει ποτέ στις σκληρές πιέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών», ενώ καταλήγει λέγοντας ότι «δεν πρόκειται ποτέ να υποκύψουμε σε εκείνους που μιλούν τη γλώσσα των κυρώσεων και χτίζουν τοίχους αντί για γέφυρες».
Παράλληλα, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Tasnim, στενός βοηθός του Ανώτατου Ηγέτη του Ιράν, Ayatollah Ali Khamenei, δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποίησε στο Αφγανιστάν τον περασμένο μήνα, Αμερικανοί αξιωματούχοι των προσέγγισαν προκειμένου να συζητήσουν το ενδεχόμενο διεξαγωγής συνομιλιών ανάμεσα στις δύο χώρες.
«Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μου στην Καμπούλ τον περασμένο μήνα, οι Αμερικανοί ζήτησαν να πραγματοποιηθούν συνομιλίες» φέρεται να δήλωσε ο αξιωματούχος του Ανώτατου Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Ιράν, Ali Shamkhani, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει το ζήτημα που θέλησε να συζητήσει η πλευρά των ΗΠΑ.
Υπενθυμίζουμε ότι τον περασμένο Ιούλιο, οι ιρανικές αρχές δήλωσαν ότι η Τεχεράνη απέρριψε συνολικές οκτώ αιτήματα των ΗΠΑ για την πραγματοποίηση συνάντησης μεταξύ των προέδρων Hassan Rouhani και Donald Trump, στα πλαίσια της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών τον Σεπτέμβριο του 2017.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης