Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

UBS: Οι αποδόσεις των διεθνών αγορών μετοχών θα είναι χαμηλές το 2019, αλλά θετικές

tags :
UBS: Οι αποδόσεις των διεθνών αγορών μετοχών θα είναι χαμηλές το 2019, αλλά θετικές
Ο iTraxx Europe ήταν ένας καλός δείκτης της κατεύθυνσης αγοράς μετοχών κατά το παρελθόν έτος, οπότε οι επενδυτές θα πρέπει να συνεχίσουν να τον παρακολουθούν
Οι διεθνείς αγορές έχουν αρχίσει το νέο έτος με τον ίδιο τρόπο που έληξαν το προηγούμενο.
Με ασταθείς κινήσεις, τροφοδοτούμενες από τη μεγαλύτερη πτώση του δείκτη εργοστασίων του ISM και την προειδοποίηση από την Apple.
Και μετά από όλα αυτά, ο πρόεδρος της Fed, Jerome Powell έβαλε το κερασάκι στην τούρτα την Παρασκευή αυξάνοντας τη δυνατότητα της παύσης στην ανοδική κίνηση επιτοκίων της κεντρικής τράπεζας και μιας αλλαγής στα σχέδια μείωσης των ισολογισμών της.
Αυτή είναι η εικόνα που περιγράφει ο αναλυτής της UBS, Mark Haefele, παρουσιάζοντας το σενάριο του 2019 με τον εξής τρόπο: «Η παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη επιβραδύνεται αλλά παραμένει σταθερή, ενώ οι συνεχιζόμενες εμπορικές εντάσεις, η αυστηρότερη νομισματική πολιτική και η αβεβαιότητα για την ανάπτυξη διατηρούν υψηλή μεταβλητότητα.
Η ανάπτυξη θα επιβραδυνθεί και η νομισματική πολιτική θα ενισχυθεί, αλλά η ύφεση το 2019 φαίνεται απίθανη.
Αναμένεται η αγορά μετοχών να αποδώσει μεταξύ 0% και 5% στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη φέτος.
Επομένως, αυτό που συστήνει ο Haefele είναι ότι οι επενδυτές πρέπει να αγοράζουν στις αιχμές της μεταβλητότητας.
Οι επενδυτές συχνά πρέπει να απευθύνονται στις πιστωτικές αγορές για την αξιολόγηση του κινδύνου μετοχών, και αυτή τη στιγμή δεν είναι επικίνδυνες.
Ο iTraxx Europe ήταν ένας καλός δείκτης της κατεύθυνσης αγοράς μετοχών κατά το παρελθόν έτος, οπότε θα πρέπει να συνεχίσουν να τον παρακολουθούν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης