Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Lombard Odier: Οι Βρετανοί ή θα συμφωνήσουν ή θα ακυρώσουν το Brexit

tags :
Lombard Odier: Οι Βρετανοί ή θα συμφωνήσουν ή θα ακυρώσουν το Brexit
Το Ηνωμένο Βασίλειο θα αποφύγει ένα σκληρό ή χωρίς διαπραγμάτευση Brexit
«Με τα περιουσιακά στοιχεία να είναι πλέον ευαίσθητα στους μακροοικονομικούς παράγοντες και την πολιτική αβεβαιότητα, η αστάθεια της αγοράς είναι εδώ για να παραμείνει».
Αυτό αναφέρει ο Stephane Monier, Διευθύνων Σύμβουλος της Lombard Odier Private Bank, αναφορικά με το 2019, τονίζοντας όμως ότι παραμένει προσεκτικά αισιόδοξος, καθώς το νέο έτος άρχισε με πιο ευνοϊκές αποτιμήσεις και σταθερά θεμελιώδη στοιχεία.
Ένα ενδιαφέρον σημείο στην πρόβλεψη του 2019 είναι για το Ηνωμένο Βασίλειο, υπογραμμίζοντας ότι η στερλίνα αιωρείται κοντά σε χαμηλά επίπεδα 20 μηνών.
«Πιστεύουμε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα αποφύγει ένα σκληρό ή χωρίς διαπραγμάτευση Brexit, επειδή είτε η πρωθυπουργός Theresa May θα πάρει τελικά μια συμφωνία απόσυρσης από την ΕΕ μέσω του Κοινοβουλίου ή το Ηνωμένο Βασίλειο θα σταματήσει μονομερώς τη διαδικασία, ίσως μετά από ένα δεύτερο δημοψήφισμα.
Και τα δύο σενάρια θα ήταν θετικά για τη στερλίνα, ανέφερε ο Monier.
Αυτά τα σενάρια είναι επίσης πιθανόν να είναι θετικά και για τις βρετανικές μετοχές.
Η ισχυρότερη στερλίνα θα μπορούσε να καλύψει κάποιες ανοδικές κινήσεις βραχυπρόθεσμα, αλλά η άρση μιας τέτοιας αβεβαιότητας για την οικονομία θα ωφελήσει σίγουρα τις μετοχές της χώρας.
Η περίπτωση των βρετανικών μετοχών πορεί να γίνει πιο ελκυστική και για τους επενδυτές που τους αρέσει μια καλή μερισματική απόδοση, αφού πολλές εισηγμένες το προσφέρουν.
Εξετάζοντας την πρόβλεψη απόδοσης για τις μετοχές της Βρετανίας, οι πιθανότητες βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2009, καταλήγει ο Monier.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης