Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Σε επιλεγμένες μετοχές τα πονταρίσματα των επενδυτών

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Σε επιλεγμένες μετοχές τα πονταρίσματα των επενδυτών
ΑΓΟΡΑ: Με τέτοιους τζίρους δεν περιμένουμε και πολλά. Δηλαδή που θα μπορούσε να πάει μία αγορά που έκανε τζίρο πριν τις δημοπρασίες 15,1 εκατ. ευρώ και άλλα 2,2 εκατ. ευρώ σε πακέτα;

Στις δημοπρασίες έκανε 7 εκατ. ευρώ επιπλέον με αποτέλεσμα να έχουμε συνολικό τζίρο 24,5 εκατ. ευρώ. Πάλι καλά που έκλεισε το ΧΑ με άνοδο.

Βέβαια για να μην παραπονιόμαστε μόνο υπήρχαν μερικές θετικές ενδείξεις στη σημερινή συνεδρίαση. Αυτό που μας άρεσε ήταν οι επιλεκτικές τοποθετήσεις σε χαρτιά της μικρομεσαίας κεφαλαιοποίησης.

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ: Φαίνεται πως υπάρχουν επενδυτές και για αυτές τις μετοχές. Τα καλά χαρτιά είχαν πονταρίσματα. Άλλοι ήταν βιαστικοί και άλλοι περιμένουν την ευκαιρία να αγοράσουν χαμηλά.

Ασφάλεια παρέχουν τα καλά χαρτιά του ΧΑ. Τι να φοβηθεί κάποιος όταν έχει μικρές εταιρείες με χαμηλό δανεισμό, καλή κερδοφορία, υψηλή καθαρή θέση έναντι αποτίμησης κλπ.

Ας παίξουν άλλοι με τις τράπεζες επειδή έχουν εμπορευσιμότητα. Είδαμε που πήγαν και αυτές και που έχουν πάει όλα αυτά τα χρόνια. Καλή η εμπορευσιμότητα αλλά δεν δίνει υπεραξία.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Βγήκαν αγοραστές. Δεν έφαγε και λίγο «ξύλο» η μετοχή το προηγούμενο διάστημα. Δεν έχουμε κάτσει να δούμε αναλυτικά τη σχέση ανταλλαγής, αλλά δεν συγκρίνονται ΑΝΕΜΟΣ με Ελλάκτωρ επομένως βρίσκουμε λογική την υποχώρηση.

Την Τετάρτη θα γίνει η ενημέρωση και θα ακουστούν μαθαίνουμε πολλά. Οπότε θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Είμαστε θετικοί στη συγχώνευση γιατί θα ισχυροποιηθεί ο όμιλος στο ταμπλό και φανταζόμαστε θα μπορέσουν να υπάρξουν και μαζέματα. Από αυτά έχει ανάγκη η εισηγμένη.

Στο +5,93% και στα 1,25 ευρώ με καλό όγκο 459 χιλ. τεμάχια. Η Άνεμος έκλεισε στα 1,53 ευρώ με άνοδο 3,38%. Θα υπάρξει τώρα αυξημένη συσχέτιση.

ΔΕΗ: Παράταση στην πώληση των μονάδων με τους επενδυτές να θέλουν χαμηλότερο εργατικό κόστος. Η ΔΕΗ φυσικά δεν έχει πρόβλημα να πάρει κρατήσει τους υπεράριθμους. Φανταζόμαστε πως για τη ΔΕΗ δεν ήταν, για τον ιδιώτη όμως είναι.

Αυτή είναι η διαφορά του «τρέχω» μία εταιρεία με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια από την «τρέχω» με δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία.

ΙΝΤΡΑΛΟΤ: Καλοδεχούμενη η αντίδραση της μετοχής. Στα 0,4750 ευρώ με άνοδο 7,95% και όγκο 174 χιλ. τεμάχια.

REDS: Λίγες εβδομάδες πριν πετούσαν τα κομμάτια στα 0,70 ευρώ και λίγο παραπάνω. Κάποιοι βέβαια τότε μάζευαν υπομονετικά και σήμερα πάνω από τα 0,85 ευρώ έβλεπαν κάποιους να αγοράζουν με μανία.

Ο όγκος στις 34 χιλ. τεμάχια. Πριν λίγες εβδομάδες έκανε λίγες χιλιάδες. Σήμερα 20% πιο πάνω κάνει δεκαπλάσιο όγκο. Βλέπετε εσείς που κοιτάτε εμπορευσιμότητα, όταν ανεβαίνει μία μετοχή βρίσκεις αρκετούς να δώσεις τα κομμάτια που αγόραζες στα χαμηλά όταν απαξιωνόταν.

ΔΡΟΜΕΑΣ: Έχει αρχίσει και βγάζει αγοραστές πάνω από τα 0,20 ευρώ. Θα την προσέξουμε λίγο μήπως κρύβεται κάτι πίσω από την αγοραστική διάθεση που φαίνεται στο ταμπλό.

ΑΣΚΟ: Έκανε όγκο 12 χιλ. τεμάχια και είχε καλούς αγοραστές. Από τις αγαπημένες μετοχές της στήλης, με καλή κερδοφορία, ελκυστικά θεμελιώδη και καλή πορεία στο ταμπλό.

FOURLIS: Κάτω από τα 4,10 ευρώ και αν μας κάνει τη χάρη και κάτω από τα 4 ευρώ θεωρούμε πως για τους μακροπρόθεσμους θα είναι εξαιρετική ευκαιρία.

BREAKING NEWS