Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Σταθεροποίηση στην αγορά ομολόγων - Στο 2,68% η απόδοση του 10ετούς

ΗΠΑ: Σταθεροποίηση στην αγορά ομολόγων - Στο 2,68% η απόδοση του 10ετούς
Οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων γύρισαν ανοδικά μετά τα στοιχεία του ISM για τον κλάδο υπηρεσιών των ΗΠΑ
Σταθεροποιητικά κινείται σήμερα (7/1/2019) η αγορά κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ, με τα «βλέμματα» των επενδυτών να είναι στραμμένα στις εμπορικές διαπραγματεύσεις που ξεκινούν εκ νέου ΗΠΑ και Κίνα.
Σύμφωνα με τον κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών, οι δύο πλευρές θα εργαστούν από κοινού προκειμένου να υλοποιήσουν τη συναίνεση που επιτεύχθηκε κατά τη συνάντηση των προέδρων Donald Trump και Xi Jinping στα τέλη του περασμένου έτους.
Χθες (6/1), ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε πως η αποδυνάμωση της κινεζικής οικονομίας προσφέρει στο Πεκίνο επιπλέον κίνητρα για να προσπαθήσει να εξασφαλίσει μια λύση στον εμπορικό πόλεμο με τις ΗΠΑ.
Ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου, Wilbur Ross, δήλωσε από την πλευρά του ότι οι εμπορικοί δασμοί των ΗΠΑ πλήττουν την κινεζική οικονομία και την ικανότητα του Πεκίνου να δημιουργεί θέσεις εργασίας και να αποτρέψει μια κοινωνική αναταραχή.
Παρά το γεγονός ότι δεν αναμένεται να υπάρξει συμφωνία, οποιαδήποτε πρόοδος σημειωθεί στις συνομιλίες των δύο χωρών θα είναι ευπρόσδεκτη από τις αγορές, καθώς σύμφωνα με τον αναλυτή της CMC Markets, Michael McCarthy, «θα μετριάσει την υποτονικότητα γύρω από τις προοπτικές της παγκόσμιας ανάπτυξης».
Οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων γύρισαν ανοδικά μετά τα στοιχεία του Istitute for Supply Management (ISM) για τον κλάδο υπηρεσιών των ΗΠΑ, που έδειξαν τη μικρότερη επέκταση από τον Ιούλιο του 2018.
Ειδικότερα, ο μη μεταποιητικός δείκτης του ISM διαμορφώθηκε στις 57,6 μονάδες τον Δεκέμβριο του 2018, από 60,7 τον Νοέμβριο, ενώ οι οικονομολόγοι προέβλεπαν ότι ο δείκτης θα υποχωρούσε στις 59 μονάδες.
Αξίζει δε να σημειωθεί ότι πρόκειται για την τρίτη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση του δείκτη από τη χρηματοπιστωτική κρίση.
Περί τις 18:45, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ σημειώνει άνοδο 2 μονάδας βάσης, στο 2,68% από 2,659% στο προηγούμενο κλείσιμο.


Η απόδοση του 2ετούς ομολόγου ενισχύεται κατά 3,6 μ.β. στο 2,52%, του 5ετούς ενισχύεται κατά 3 μ.β. στο 2,51%, ενώ του 30ετούς σημειώνει οριακή άνοδο στο 2,98%.
Την Παρασκευή (4/1), η απόδοση του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ «εκτινάχθηκε» μετά τα ισχυρά στοιχεία για την αμερικανική απασχόληση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης