Τελευταία Νέα
Speculator

Που πήγε το Ταμείο των 2,1 εκατ. ευρώ του ΚΤΕΟ Κηφισίας;

tags :
Που πήγε το Ταμείο των 2,1 εκατ. ευρώ του ΚΤΕΟ Κηφισίας;
Στον πλειστηριασμό ο μηχανολογικός εξοπλισμός της εταιρείας
Στο σφυρί βγαίνει αύριο 8/1 ο μηχανολογικός εξοπλισμός του ΚΤΈΟ στον κόμβο Κηφισίας με την επωνυμία «Ι. ΚΤΕΟ ΚΟΜΒΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΕΠΕ» που βρίσκεται στην οδό Γρανικού 2 και  Χειμάρας στο Μαρούσι, μετά από απαίτηση της Εθνικής Τράπεζας καθώς διεκδικεί το ποσό των 775.961,84 ευρώ από την εταιρεία.
Η ιστορία αρχίζει το 2009 με την τράπεζα να επιτυγχάνει την έκδοση διαταγής πληρωμής από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών το οποίο απάντησε θετικά το αίτημα της τράπεζας με δικαστική απόφαση που φέρει αριθμό 1918/2009.
Μετά από 9 χρόνια η υπόθεση φθάνει στο τελικό στάδιο προχωρώντας στον πλειστηριασμό του μηχανολογικού εξοπλισμού που διαθέτει το ΚΤΕΟ, για να καλυφθεί η οικονομική απαίτηση της τράπεζας.
Το bankingnews επικοινώνησε με τον διαχειριστή του ΚΤΕΟ, ο οποίος είπε ότι λειτουργεί κανονικά και συνεχίζει να κλείνει  ραντεβού με τους πελάτες οδηγούς που επιθυμούν να περάσουν το όχημα τους από τεχνικό έλεγχο.  
Σύμφωνα με τα ετήσια οικονομικά στοιχεία του 2017 η εταιρεία δεν εμφανίζει εικόνα κατάρρευσης και εμφανίζει ήταν σε θέση να αντιμετωπίσει τις υποχρεώσεις της, οι οποίες έφθαναν τα 2.182.207,67 ευρώ το 2017
Μεταξύ αυτών είναι εισφορές προς τν ΕΦΚΑ την εφορία σε προμηθευτές ενώ δεν υπάρχουν αναφορές για τραπεζικά δάνεια  και η κατανομή γίνεται με βάση τις βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις.
Ωστόσο το στοιχείο που εντυπωσιάζει είναι τα ταμειακά διαθέσιμα της «ΕΠΕ ΚΟΜΒΟΣ ΚΗΦΙΣΊΑΣ» ήταν 2.153.401,16 ευρώ το Δεκέμβριο του 2016 για να μειωθούν δραματικά φθάνοντας μόλις σε 47.060,70 ευρώ μετά από 12 μήνες.   
Τα 2017 η εταιρεία  δεν μείωσε δραματικά τις υποχρεώσεις της ενώ την ίδια στιγμή περιόρισε το κόστος λειτουργίας.
Η διοίκηση της εταιρείας πιθανόν είχε αποφασίσει να έρθει σε ρήξη με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Εθνικής Τράπεζας, η οποία απαιτούσε την εξόφληση των χρεών.
Όμως η στάση της διοίκησης …έδειξε το νομικό δρόμο είσπραξης των οφειλών, αξιοποιώντας στην ουσία το νομικό οπλοστάσιο προστασίας που υπάρχει για τις εταιρείες.
Η διοίκηση δεν αξιοποίησε τα ταμειακά διαθέσιμα των 2,1 εκατ. ευρώ για να καλύψει το σύνολο των απαιτήσεων της τράπεζας και αποδέχθηκε τον  πλειστηριασμό του μηχανολογικού εξοπλισμού.
Αξίζει να  αναφερθεί ότι υποχρεώσεις τις εταιρείες έφθαναν τα 2,5 εκατ. ευρώ το 2016 και περιορίσθηκαν σε 2,1 εκατ. ευρώ το 2017.
Η διοίκηση της «ΕΠΕ ΚΤΕΟ ΚΟΜΒΟΣ ΚΗΦΙΣΊΑΣ» πιθανόν να επέλεξε το ρόλο του στρατηγικού κακοπληρωτή βάζοντας σε δοκιμασία τους 42 εργαζόμενους οι οποίοι συνεχίζουν να εργάζονται  στην εταιρεία.
Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ανήλθε στα 2,2 εκατ. ευρώ το 2017 έναντι 1.9 εκατ. ευρώ τα 2016.
Τα προ φόρων κέρδη ξεπέρασαν το 1 εκατ. ευρώ από  570.525 ευρώ που ήταν το 2016.
Ωστόσο στην ετήσια οικονομική κατάσταση της εταιρείας δεν εμφανίζεται ο κίνδυνος πλειστηριασμού του μηχανολογικού εξοπλισμού και η περιγραφή εξαντλείται στις τρέχουσες οικονομικές συνθήκες της εγχώριας οικονομίας και στα capital controls.
Σύμφωνα με πληροφορίες το ενδιαφέρον δεν είναι το αναμενόμενο και δεν αποκλείετε η διαδικασία να μη φέρει τα προσδοκώμενα για την Εθνική Τράπεζα.
Τέλος να σημειωθεί η εταιρεία ιδρύθηκε το 2006.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr         
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης