Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Investech Research: Η νέα ύφεση στις ΗΠΑ θα προέλθει από την αγορά ακινήτων

tags :
Investech Research: Η νέα ύφεση στις ΗΠΑ θα προέλθει από την αγορά ακινήτων
Τα επίσημα στοιχεία υποδεικνύουν ότι η αγορά ακινήτων των ΗΠΑ εμφανίζει ενδείξεις υπερθέρμανσης
Εξαιρετικά απαισιόδοξος για την πορεία της αμερικανικής αγοράς ακινήτων και των επιπτώσεων που θα έχει εμφανίζεται ο James Stack, επικεφαλής της InvesTech Research και ένας εκ των διαχειριστών κεφαλαίων ο οποίος προέβλεψε έγκαιρα την κρίση του 2008.
Ο 67χρονος Stack, ο οποίος διαχειρίζεται κεφαλαία ύψους 1,3 δισ. δολαρίων για πλούσιους πελάτες, υποστηρίζει σε δηλώσεις του στο Bloomberg, ότι η νέα κρίση θα ξεκινήσει από την αγορά ακινήτων των ΗΠΑ όπως και αυτή του 2008.
Όπως τονίζει η αγορά αυτή εμφανίζει σαφείς ενδείξεις υπερθέρμανσης.
Άλλωστε την άποψή του υποστηρίζουν και τα επίσημα στοιχεία, καθώς ο δείκτης National Association of Realtors, στον οποίο καταγράφονται τα συμβόλαια αγοράς κατοικιών στις ΗΠΑ, υποχώρησε 7,7% τον Νοέμβριο 2018, ενώ ανάλογη πορεία ακολούθησε και η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Δεκέμβριο 2018.

Την ίδια ώρα ο δείκτης ISM μεταποίησης υποχώρησε τον Δεκέμβριο στις 54,1 μονάδες, δηλαδή στο χαμηλότερο επίπεδό του από τον Νοέμβριο του 2016, ενώ ταυτόχρονα κατέγραψε τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση από τον Οκτώβριο του 2008.


Επίσης οι εκκρεμείς πωλήσεις ακινήτων βούλιαξαν 7,7% τον Νοέμβριο του 2018, σε ετήσια βάση, εμφανίζοντας τη μεγαλύτερη υποχώρησή τους σε διάστημα τεσσάρων ετών.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης