Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επικοινωνία Trump – Macron για την αποχώρηση των Αμερικάνων από τη Συρία

Επικοινωνία Trump – Macron για την αποχώρηση των Αμερικάνων από τη Συρία
Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι κάθε περαιτέρω χρήση χημικών όπλων στη Συρία δεν πρέπει να γίνει ανεκτή
Τηλεφωνική επικοινωνία για τη Συρία είχαν ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump και ο Γάλλος ομόλογος του Emmanuel Macron
«Οι δύο ηγέτες συζήτησαν την κατάσταση στη Συρία, συμπεριλαμβανομένων της δέσμευσης των ΗΠΑ και της Γαλλίας για την καταστροφή του Ισλαμικού Κράτους και του σχεδίου για τη (...) συντονισμένη αποχώρηση των στρατευμάτων των ΗΠΑ από τη Συρία», ανέφερε σε ανακοίνωση του ο Λευκός Οίκος, προσθέτοντας πως «επαναβεβαίωσαν ότι κάθε περαιτέρω χρήση χημικών όπλων στη Συρία δεν πρέπει να γίνει ανεκτή».
Σημειώνεται πως η απόφαση του Trump να αποσύρει τους περίπου 2.000 Αμερικάνους στρατιώτες από τη Συρία καθώς ο πρόεδρος των ΗΠΑ έκρινε ότι ο πόλεμος κατά του ISIS έχει κερδηθεί προκάλεσε έντονες αντιδράσεις τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό των ΗΠΑ, όπως άλλωστε φάνηκε και από την παραίτηση του υπουργού Άμυνας, J. Mattis.
Ωστόσο, τις τελευταίες μέρες στελέχη της κυβέρνησης Trump καθιστούν σαφές ότι η απόσυρση των αμερικανικών δυνάμεων δεν πρόκειται να γίνει άμεσα ενώ και ο ίδιος ο Trump ανασκεύασε την περασμένη εβδομάδα, δηλώνοντας πως οι ΗΠΑ θα αποσύρουν τις δυνάμεις τους βαθμιαία, «κατά τη διάρκεια μιας χρονικής περιόδου».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης