Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισχυρή άνοδος στο πετρέλαιο λόγω ΗΠΑ και Κίνας - Κέρδη άνω του +2%

Ισχυρή άνοδος στο πετρέλαιο λόγω ΗΠΑ και Κίνας - Κέρδη άνω του +2%
Το αμερικανικό αργό καταγράφει οριακή άνοδο της τάξεως του +0,12% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 48,58 δολ. ανά βαρέλι
Ισχυρά κέρδη σημείωσαν οι τιμές του μαύρου χρυσού στη συνεδρίαση της Τρίτης 8/1, εν μέσω προσδοκιών των επενδυτών ότι οι ΗΠα και Κίνα θα μπορέσουν να καταλήξουν σε συμφωνία για το εμπόριο και να δώσουν τέλος στη διαμάχη των τελευταίων μηνών.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαρτίου 2019 για το Brent είχε άνοδο της τάξεως του +2,22% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 58,60 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Φεβρουαρίου 2019 για το αμερικανικό αργό ενισχύθηκε 2,29% στα 49,63 δολ. ανά βαρέλι.

Όπως ανέφερε χθες (7/1) στο CNBC ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου, Wilbur Ross, οι δύο χώρες θα μπορούσαν να καταλήξουν σε μία συμφωνία «με την οποία θα μπορούν να ζήσουν».
«Υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να έχουμε μία λογική διευθέτηση, με την οποία μπορεί να ζήσει η Κίνα, με την οποία οποία μπορούμε να ζήσουμε εμείς, και η οποία αντιμετωπίζει όλα τα βασικά ζητήματα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αμερικανός αξιωματούχος.

Οι δύο χώρες ξεκίνησαν αυτήν την εβδομάδα τον πρώτο γύρο συνομιλιών για το εμπόριο μετά τη συμφωνία εκεχειρίας 90 ημερών ανάμεσα στους προέδρους Donald Trump και Xi Jinping, η οποία επτεύχθη στις αρχές του περασμένου μήνα.
Παράλληλα, όπως ανέφερε δημοσίευμα της South China Morning Post, ο Donald Trump ενδέχεται να συναντηθεί με τον Κινέζο αντιπρόεδρο, Wang Qishan, στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός αργότερα εντός του μήνα.
Ωστόσο, οι επενδυτές παραμένουν προβληματισμένοι αναφορικά με την πιθανή επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης, η οποία θα μπορούσε να περιορίσει τη ζήτηση απέναντι στο πετρέλαιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης