Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές με τα «βλέμματα» στο εμπόριο - Στο +0,82% και τις 20.204,04 μονάδες ο Nikkei

tags :
Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές με τα «βλέμματα» στο εμπόριο - Στο +0,82% και τις 20.204,04 μονάδες ο Nikkei
Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει οριακή άνοδο της τάξεως του +0,10% στις 25.862 μονάδες
Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν σήμερα Τρίτη (8/1) οι αγορές στην Ασία, καθώς οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους στις εμπορικές συνομιλίες μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, οι οποίες συνεχίζονται για δεύτερη μέρα.
Παρά το γεγονός ότι δεν αναμένεται να επιτεχυθεί κάποια συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές, οι επενδυτές ευελπιστούν ότι οι διαπραγματεύσεις μπορούνε να αποκλιμακώσουν τις εντάσεις και να περιορίσουν την επιβολή δασμών.
Ειδικότερα, ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωναία έκλεισε με άνοδο της τάξεως του +0,82% στις 20.204,04 μονάδες, καθώς οι μετοχές των SoftBank Group και Nissan ενισχύθηκαν κατά +5,68% και +0,21% αντίστοιχα.
Μάλιστα, η άνοδος ήρθε παρά την οριακή πτώση που σημείωσε η καταναλωτική εμπιστοσύνη στη χώρα για τον Δεκέμβριο του 2018, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε το Υπουργικό Συμβούλιο, με τον δείκτη να υποχωρεί στις 42,7 μονάδες, έναντι 42,9 μονάδων τον Νοέμβριο.
Ο υποδείκτης που αφορά την πρόθεση των καταναλωτών να αγοράσουν διαρκή αγαθά αποτέλεσε τη μόνη συνιστώσα του δείκτη που σημείωσε άνοδο σε σύγκριση με τον Νοέμβριο, και συγκεκριμένα κατά 0,4 μονάδες, στις 42,8 μονάδες συνολικά.
Όσον αφορά τον υποδείκτη που σχετίζεται με την αύξηση του εισοδήματος, σημειώθηκε οριακή πτώση κατά 0,1 μονάδες, στις 21,7 μονάδες συνολικά, ενώ ο υποδείκτης που αφορά την απασχόληση υποχώρησε κατά 0,8 μονάδες, στις 45,8 μονάδες συνολικά.
Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει οριακή άνοδο της τάξεως του +0,10% στις 25.862 μονάδες, παρά το γεγονός ότι σημείωνε πτώση νωρίτερα, με τη μετοχή της AAC να ενισχύεται κατά +3,56%.
Αντίθετα, ο δείκτης Shanghai Composite υποχώρησε κατά -0,26% στις 2.526,46 μονάδες, ενώ μικρότερη ήταν η πτώση για τον δείκτη Shenzhen Composite, ο οποίος υποχώρησε κατά -0,12% σις 1.299,89 μονάδες.
Στη Νότια Κορέα, ο δείκτης Kospi έκλεισε με απώλειες της τάξεως του -0,58% στις 2.025,27 μονάδες, με τη μετοχή της Samsung να υποχωρεί κατά -1,68% μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι τα λειτουργικά κέρδη αναμένεται να υποχωρήσουν κατά -29% για το τέταρτο τρίμηνο του 2018.
«Αυτά τα αποτελέσματα της Samsung είναι αρκετά προφανή, υποδεικνύοντας ότι υπάρχει μία ευρύτερη επιβράδυνση των κλάδων λιανικού εμπορίου και μεταποίησης», σχολίασε σε σημείωμά του ο Stephen Innes της Oanda.
Ο δείκτης S&P/ASX 200 στην Αυστραλία έκλεισε στο +0,69% και τις 5.722,40 μονάδες, ενώ αντίθετα ο δείκτης Taiwan Weighted στην Ταϊβάν υποχώρησε κατά -0,28% στις 9.563,60 μονάδες.
Οριακές μεταβολές καταγράφει σήμερα το πετρέλαιο, εν μέσω προσδοκιών των επενδυτών ότι οι ΗΠΑ και Κίνα θα μπορέσουν να καταλήξουν σε συμφωνία για το εμπόριο και να δώσουν τέλος στη διαμάχη των τελευταίων μηνών.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαρτίου 2019 για το Brent καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,12% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 57,40 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Φεβρουαρίου 2019 για το αμερικανικό αργό ενισχύεται επίσης κατά +0,12% στα 48,58 δολ. ανά βαρέλι.
Όπως ανέφερε χθες (7/1) στο CNBC ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου, Wilbur Ross, οι δύο χώρες θα μπορούσαν να καταλήξουν σε μία συμφωνία «με την οποία θα μπορούν να ζήσουν».
«Υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να έχουμε μία λογική διευθέτηση, με την οποία μπορεί να ζήσει η Κίνα, με την οποία οποία μπορούμε να ζήσουμε εμείς, και η οποία αντιμετωπίζει όλα τα βασικά ζητήματα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αμερικανός αξιωματούχος.
Οι δύο χώρες ξεκίνησαν αυτήν την εβδομάδα τον πρώτο γύρο συνομιλιών για το εμπόριο μετά τη συμφωνία εκεχειρίας 90 ημερών ανάμεσα στους προέδρους Donald Trump και Xi Jinping, η οποία επτεύχθη στις αρχές του περασμένου μήνα.
Παράλληλα, όπως ανέφερε δημοσίευμα της South China Morning Post, ο Donald Trump ενδέχεται να συναντηθεί με τον Κινέζο αντιπρόεδρο, Wang Qishan, στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός αργότερα εντός του μήνα.
Ωστόσο, οι επενδυτές παραμένουν προβληματισμένοι αναφορικά με την πιθανή επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης, η οποία θα μπορούσε να περιορίσει τη ζήτηση απέναντι στο πετρέλαιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης