Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Υποχώρησε κατά -1,9% η βιομηχανική παραγωγή της χώρας, σε μηνιαία βάση, τον Νοέμβριο 2018

Γερμανία: Υποχώρησε κατά -1,9% η βιομηχανική παραγωγή της χώρας, σε μηνιαία βάση, τον Νοέμβριο 2018
Οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι η βιομηχανική παραγωγή της Γερμανίας θα σημειώσει άνοδο κατά +0,3%
Απροσδόκητη πτώση κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή της Γερμανίας για τον Νοέμβριο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (8/1) στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας, υποδεικνύοντας ότι η ανάπτυξη της μεγαλύτερης οικονομίας στην Ευρωζώνη ενδέχεται να καταγράψει επιβράδυνση.
Ειδικότερα, ο δείκτης βιομηχανικής παραγωγής υποχώρησε κατά -1,9% σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2018, την ίδια στιγμή που οι οικονομολόγοι ανέμενα ότι η βιομηχανική παραγωγή θα ενισχυθεί κατά +0,3%.
Η βιομηχανική παραγωγή της Γερμανίας υποχώρησε για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, ενώ έρχεται μία μέρα μετά τα στοιχεία που έδειξαν πτώση στις νέες μεταποιητικές παραγγελίες.
Εφόσον εξαιρεθούν οι τομείς ενέργειας και κατασκευών, η παραγωγή στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης υποχώρησε κατά -1,8% σε μηνιαία βάση, ενώ αντίστοιχη ήταν η πτώση και για την παραγωγή κεφαλαιουχικών αγαθών.
Παράλληλα, η παραγωγή ενδιάμεσων αγαθών υποχώρησε κατά -1% ενώ μεγαλύτερη ήταν η πτώση στην παραγωγή καταναλωτικών αγαθών, και συγκεκριμένα στο -4,1%.
Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, ο δείκτης σημείωσε πτώση κατά -4,7% προσαρμοσμένος σε ημερολογικές διακυμάνσεις.
Τα παραπάνω στοιχεία υπογραμμίζουν τον τρόπο με τον οποίο οι εμπορικές εντάσεις έχουν βάλει «φρένο» στην οικονομική ανάκαμψη της Γερμανίας, ενώ θα μπορούσαν να καθυστερήσουν τη διαδικασία αύξησης επιτοκίων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης