Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Κίνα: Στηρίζουμε τις επαφές μεταξύ ΗΠΑ και Β. Κορέας για την επίλυση των προβλημάτων στην κορεατική χερσόνησο

Κίνα: Στηρίζουμε τις επαφές μεταξύ ΗΠΑ και Β. Κορέας για την επίλυση των προβλημάτων στην κορεατική χερσόνησο
Το κινεζικό Υπουργείο Εξωτερικών τόνισε ότι το Πεκίνο διαδραμάτιζε πάντα έναν θετικό ρόλο στις προσπαέθεις επίλυσης του προβλήματος στην κορεατική χερσόνησο
Την πλήρη στήριξή της στις επαφές που πραγματοποιεί η Βόρεια Κορέα με τις ΗΠΑ εξέφρασε σήμερα (8/1) η Κίνα, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της χώρας, Lu Kang.
Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο Lu Kang «η Κίνα πάντα στηρίζει τις επαφές μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Βόρειας Κορέας», προσθέτοντας παράλληλα ότι «το Πεκίνο ανέκαθεν διαδραμάτιζε θετικό ρόλο στην προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος της κορεατικής χερσονήσου».
Τα παραπάνω σχόλια έρχονται σε μία χρονική στιγμή κατά την οποία ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Kim Jong Un, επισκέφθηκε το Πεκίνο, μόλις μερικές ημέρες μετά την προειδοποίησή του ότι εάν οι ΗΠΑ δεν μετριάσουν τις κυρώσεις και την πίεση που ασκεί, τότε η Βόρεια Κορέα θα μπορούσε να ακολουθήσει ένα «εναλλακτικό μονοπάτι».
Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, ο Kim Jong Un πραγματοποίησε τρεις συναντήσεις με τον Κινέζο πρόεδρο, Xi Jinping, τόσο πριν όσο και μετά τις συναντήσεις που είχε με τους προέδρους των ΗΠΑ και Νότιας Κορέας.
«Ο Kim είναι πρόθυμος να υπενθυμίσει στη διοίκητη του Trump ότι έχει διπλωματικές και οικονομικές επιλογές πέραν από αυτές που μπορεί να προσφέρουν η Ουάσιγκτον και η Σεούλ», σχολίασε ο Διευθυντής Αμυντικών Μελετών στο Κέντρο Εθνικών Συμφερόντων των ΗΠΑ, Harry J. Kazianis.
Ο ίδια μάλιστα πρόσθεσε ότι «στην πραγματικότητα, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του για την Πρωτοχρονιά, ο "νέος τρόπος" στον οποίο αναφέρθηκε ο Kim, ίσως ήταν μία κεκαλυμμένη απειλή να πλησιάσει προς το Πεκίνο», ενώ καταλήγει λέγοντας ότι «αυτό θα πρέπει να προβληματίσει αρκετά την Αμερική».
Η επίσκεψη του Kim Jong Un στην Κίνα έρχεται λίγες ώρες μετά την είδηση ότι οι διαπραγματευτικές ομάδες των ΗΠΑ και της Βόρειας Κορέας βρίσκονται ήδη σε συνομιλίες ώστε να προγραμματιστεί μία δεύτερη Σύνοδος Κορυφής ανάμεσα στις δύο χώρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης