Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράν: Η εμπορική συμφωνία με την ΕΕ προχωράει με αργούς ρυθμούς - Εξετάζουμε και άλλες εναλλακτικές λύσεις

tags :
Ιράν: Η εμπορική συμφωνία με την ΕΕ προχωράει με αργούς ρυθμούς - Εξετάζουμε και άλλες εναλλακτικές λύσεις
Η πλευρά της Τεχεράνης κατέστησε σαφές ότι παρά το γεγονός που συνεχίζει να συνεργάζεται με την ΕΕ, δεν πρόκειται να την περιμένει
Στο γεγονός ότι η εμπορική συμφωνία μεταξύ Ιράν και Ευρωπαϊκής Ένωσης προχωράει με πιο αργούς ρυθμούς απ' ότι αναμενόταν αρχικά, αναφέρθηκε σήμερα (8/1) η πλερυά της Τεχεράνης, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Javad Zarif.
Ειδικότερα, ο Ιρανός αξιωματούχος δήλωσε ότι η εμπορική συμφωνία που αφορά τον μηχανισμό διευκόλυνσης συναλλαγών μεταξύ Τεχεράνης και Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να παρακάμπτουν τις αμερικανικές κυρώσεις, προχωράει με αργούς ρυθμούς, γεγονός που αναγκάζει τη χώρα να «εξερευνεί οδούς με άλλα έθνη».
«Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με τους Ευρωπαίους για το μέσο ειδικού σκοπού, αλλά δεν πρόκειται να τους περιμένουμε», ήταν η χαρακτηριστική δήλωση του Javad Zarif κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Νέο Δελχί.
Παράλληλα, ο ίδιος πρόσθεσε ότι «συνεργαζόμαστε με τους παραδοσιακούς μας εταίρους όπως η Ινδία, η Κίνα και η Ρωσία, ώστε να συνεχίσουμε να δουλεύουμε προς το συμφέρον του λαού μας».
Από την πλερά του, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών για την οικονομική διπλωματία της χώρας, Gholamreza Ansari, εξέφρασε την ελπίδα του ότι η Ινδία θα μπορέσει να εξασφαλίσει άλλη μία απαλλαγή από τις κυρώσεις των ΗΠΑ, καθώς το Νέο Δελχί σχεδιάζει να συνεχίσει τις αγορές πετρελαίου από την Τεχεράνη.
Σημειώνεται ότι κατά τον προηγούμενο γύρω των αμερικανικών κυρώσεων, η Ινδία δεν σταμάτησε τις εισαγωγές πετρελαίου από το Ιράν, σύμφωνα με τον Gholamreza Ansari, ο οποίος βρίσκεται επίσης στο Νέο Δελχί, ως μέλος της επιχειρηματικής αντιρποσωπείας της Τεχεράνης.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης