Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτωτικά κινείται ο χρυσός λόγω ανάκαμψης δολαρίου - Στο -0,41% και τα 1.284,55 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Πτωτικά κινείται ο χρυσός λόγω ανάκαμψης δολαρίου - Στο -0,41% και τα 1.284,55 δολ. ανά ουγγιά
Το αμερικανικό δολάριο σημειώνει άνοδο μετά από τέσσερις συνεχόμενες ημέρες πτώσης
Πτώση καταγράφει σήμερα Τρίτη (8/1) ο χρυσός, μετά την άνοδο που σημείωσε κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, δεχόμενο πιέσεις από την ανάκαμψη του αμερικανικού δολαρίου.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Φεβρουαρίου 2019 καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,41% στα 1.284,55 δολ. ανά ουγγιά, καθώς απομακρύνεται από το «ψυχολογικό όριο» των 1.300 δολ. ανά ουγγιά.
Παράλληλα, ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος μετράει την ισχύ του αμερικανικού νομίσματος έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, ενισχύεται κατά +0,12% στις 95,34 μονάδες, μετά από τέσσερις συνεχόμενες ημέρες πτώσης.
Σημειώνεται ότι ο χρυσός δέχθηκε ώθηση κατά την προηγούμενη συνεδρίαση από τις δηλώσεις του προέδρου της Fed, Jerome Powell, ότι η Κεντρική Τράπεζα θα δώσει περισσότερη προσοχή στους καθοδικούς κινδύνους της αγοράς, προσθέτοντας ότι η Τράπεζα είναι «έτοιμη να αλλάξει της στάση της πολιτικής της» εάν χρειαστεί.
Επιπλέον, οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους και στις εξελίξεις που αφορούν τις εμπορικές διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, καθώς οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών βρίσκονται στο Πεκίνο ώστε να συζητήσουν πιθανούς τρόπους επίλυσης των διαφορών τους.
«Υπάρχει αισιοδοξία ότι οι ΗΠΑ μπορούν να φτάσουν σε εμπορική συμφωνία με την Κίνα μέσα στις επόμενες ημέρες», σχολίασε ο αναλυτής πολύτιμων μετάλλων της RJO Futures, Philip Streible, προσθέτοντας ότι «αυτός έχει αφαιρέσει λίγη από τη δυναμική του χρυσού, καθώς περιμένου λίγο περιστροφή τομέα σε πράγματα όπως είναι ο χαλκός, η σόγια, η ζάχαρη και άλλα αγαθά, εάν συμβεί αυτό».
Χθες (7/1) ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου, Wilbur Ross, δήλωσε στο CNBC ότι «υπάρχει σημαντική πιθανότητα να έχουμε μία συμφωνία με την οποία μπορεί να ζήσει η Κίνα, με την οποία μπορούμε να ζήσουμε εμείς και η οποίθα αντιμετωπίζει όλα τα βασικά ζητήματα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης