Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εκπρόσωπος May: Στις 15 Ιανουαρίου 2019 η ψηφοφορία στη Βουλή για το Brexit

Εκπρόσωπος May: Στις 15 Ιανουαρίου 2019 η ψηφοφορία στη Βουλή για το Brexit
Στις 15 Ιανουαρίου 2019 θα διεξαχθεί στο βρετανικό κοινοβούλιο η ψηφοφορία επί της συμφωνίας για το Brexit, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Theresa May
Στις 15 Ιανουαρίου 2019 θα διεξαχθεί στο βρετανικό κοινοβούλιο η ψηφοφορία επί της συμφωνίας της κυβέρνησης για την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε σήμερα (8/1/2019) ο εκπρόσωπος της Βρετανίδας πρωθυπουργού, Theresa May, μετά από συνεδρίαση των ανώτερων υπουργών.
Η May δήλωσε εκ νέου στο υπουργικό της συμβούλιο ότι δεν συνιστά πολιτική της κυβέρνησης μια καθυστέρηση του Brexit μέσω μιας επέκτασης της λεγόμενης ειδοποίησης του Άρθρου 50, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι η ιδέα αυτή μπορεί να έχει συζητηθεί από αξιωματούχους της ΕΕ, αλλά όχι από Βρετανούς αξιωματούχους.
«Η συζήτηση θα ξεκινήσει αύριο... Η πρωθυπουργός είπε ότι θα κλείσει τη συζήτηση την ερχόμενη Τρίτη, δηλαδή στις 15 Ιανουαρίου, όταν θα διεξαχθεί η ψηφοφορία», δήλωσε ο εκπρόσωπος στους δημοσιογράφους.
Ο εκπρόσωπος της May δήλωσε ακόμη ότι εάν υπάρχουν διαβεβαιώσεις σχετικά με τη συμφωνία του Brexit, είναι σημαντικό οι βουλευτές να τις γνωρίζουν πριν από την ψηφοφορία.
Όπως πρόσθεσε, η Βρετανίδα πρωθυπουργός αναζητά εγγυήσεις από του Ευρωπαίους ηγέτες ότι ούτε η Βρετανία ούτε η ΕΕ επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν το λεγόμενο «backstop» για τα ιρλανδικά σύνορα και ότι εάν αυτό χρησιμοποιηθεί, θα είναι προσωρινό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης