Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση 0,3% για τον χρυσό, λόγω ισχυρού δολαρίου - Στα 1.285,90 δολ ανά ουγγιά

tags :
Πτώση 0,3% για τον χρυσό, λόγω ισχυρού δολαρίου - Στα 1.285,90 δολ ανά ουγγιά
Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Φεβρουαρίου έκλεισε με πτώση 4 δολ. στα 1.285,90 δολ. ανά ουγγιά
Με απώλειες έκλεισε σήμερα (8/1/2019) ο χρυσός, καθώς δέχτηκε πιέσεις από το ισχυρό δολάριο, αλλά και από την αισιοδοξία γύρω από τις εμπορικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα, που έστρεψε τους επενδυτές σε πιο ριψοκίνδυνα assets.
Το κλίμα στις αγορές μετοχών είναι θετικό, μετά και από την είδηση ότι οι εμπορικές συνομιλίες έχουν μέχρι στιγμής πάει καλά και θα συνεχιστούν για τρίτη ημέρα.
Δημοσίευμα του «Dow Jones Newswires» αναφέρει, εν τω μεταξύ, ότι οι διαπραγματευτές για το εμπόριο από την Κίνα και τις ΗΠΑ έχουν περιορίσει ορισμένες από τις διαφορές τους, αν και τονίζει ότι οι δύο πλευρές δεν είναι ακόμα έτοιμες να φτάσουν σε συμφωνία.
Παρά το γεγονός ότι δεν αναμένεται να επιτευχθεί κάποια συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές, οι επενδυτές ευελπιστούν ότι οι διαπραγματεύσεις μπορούνε να αποκλιμακώσουν τις εντάσεις ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου και να περιορίσουν την επιβολή δασμών.
Εξάλλου, με ανάρτησή του στο «Twitter», ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, ανέφερε ότι «οι συζητήσεις με την Κίνα προχωρούν πολύ καλά!».
Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Φεβρουαρίου έκλεισε σήμερα με πτώση 0,3% ή 4 δολ. στα 1.285,90 δολ. ανά ουγγιά.
Την ίδια ώρα, ο δείκτης δολαρίου -που παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων- ενισχυόταν κατά 0,2% στις 95,9 μονάδες, ενώ το ευρώ υποχωρούσε κατά 0,2% έναντι του αμερικανικού νομίσματος, στο 1,145 δολ.
Σημειώνεται ότι η άνοδος του δολαρίου τείνει να ασκεί πιέσεις στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθιστά ακριβότερη την αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.
Το δολάριο επωφελήθηκε από τις περαιτέρω πιέσεις που άσκησαν στο ευρώ οι ανησυχίες για την οικονομία της Γερμανίας, μετά από στοιχεία που δημοσιεύθηκαν σήμερα για τη βιομηχανική παραγωγή της χώρας.
Τα στοιχεία έδειξαν μια απροσδόκητη πτώση 1,9% της παραγωγής για τον Νοέμβριο του 2018, υποδεικνύοντας ότι η ανάπτυξη της μεγαλύτερης οικονομίας στην Ευρωζώνη ενδέχεται να καταγράψει επιβράδυνση.
Σημειώνεται ότι η HSBC αύξησε σήμερα την πρόβλεψή της για τη μέση τιμή του χρυσού το 2019, στα 1.314 δολ. ανά ουγγιά, ενώ διατήρησε αμετάβλητη την πρόβλεψή της για το 2020, στα 1.345 δολ.
Εν τω μεταξύ, οι επενδυτές αναμένουν αργότερα εντός της εβδομάδας τα πρακτικά από τη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) τον περασμένο Δεκέμβριο.
Μέσω των πρακτικών της Fed, καθώς και της ομιλίας του επικεφαλής της τράπεζας, Jerome Powell, την ερχόμενη Πέμπτη (10/1), οι επενδυτές θα αναζητήσουν νέες πληροφορίες αναφορικά με τις προοπτικές της νομισματικής πολιτικής που θα ακολουθήσει η Fed το 2019.
Ο Raphael Bostic, πρόεδρος της Fed Ατλάντας, δήλωσε χθες ότι δεν αποκλείεται να υπάρξει μόνο μία αύξηση επιτοκίων κατά τη διάρκεια της φετινής χρονιάς.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης