Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Υποχώρησαν κατά -0,4% οι εξαγωγές, σε μηνιαία βάση, τον Νοέμβριο 2018 - Στο -1,6% οι εισαγωγές

Γερμανία: Υποχώρησαν κατά -0,4% οι εξαγωγές, σε μηνιαία βάση, τον Νοέμβριο 2018 - Στο -1,6% οι εισαγωγές
Το εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας για τον Νοέμβριο του 2018 διαμορφώνθηκε στα 19 δισ. ευρώ
Πτώση σημείωσαν οι εξαγωγές της Γερμανίας για τον Νοέμβριο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (9/1) στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας, τα οποία υποδεικνύουν ότι οι εμπορικές εντάσεις έχουν επηρεάσει την οικονομία της χώρας.
Ειδικότερα, οι εξαγωγές της μεγαλύτερης οικονομίας στην ευρωζώνη υποχώρησαν κατά -0,4% σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2018, στα 110,6 δισ. ευρώ, ενώ μεγαλύτερη ήταν η πτώση στις εισαγωγές για το ίδιο διάστημα, και συγκεκριμένα στο -1,6% και τα 91,6 δισ. ευρώ.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το εμπορικό πλεόνασμα της χώρας να διαμορφωθεί στα 19 δισ. ευρώ το Νοέμβριο του 2018, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών στα 18 δισ. ευρώ.
Σημειώνεται ότι το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, το εμπορικό πλεόνασμα της χώρας είχε διαμορφωθεί στα 22,3 δισ. ευρώ, καθώς οι εισαγωγές ήταν μειωμένες κατά -3,6%.
Παράλληλα, σε ξεχωριστά στοιχεία που δημοσίευσε η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία, το πλεόνασμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών υποχώρησε κατά 5,2 δισ. ευρώ σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, στα 21,4 δισ. ευρώ.
Κατά το τρίτο τρίμηνο του 2018, η γερμανική οικονομία συρρικνώθηκε για πρώτη φορά από το 2015, εν μέσω ασθενέστερων εξαγωγών, ενώ νωρίτερα εντός της εβδομάδας δημοσιεύθηκαν τα στοιχεία του γερμανικού Υπουργείου Οικονομικών, τα οποία έδειξαν πτώση των βιομηχανικών παραγγελιών κατά -1% σε μηνιαία βάση τον Νοέμβριο, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η πτώση θα περιοριστεί στο -0,4%.
Όσον αφορά τη βιομηχανική παραγωγή για τον ίδιο μήνα, σημειώθηκε επίσης πτώση, και συγκεκριμένα στο -1,9% ενώ αντίθετα οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα σημειωθεί άνοδος κατά +0,3%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης