Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βενιζέλος: Ο Καμμένος επαναφέρει από το παράθυρο τα αντισταθμιστικά ωφελήματα

Βενιζέλος: Ο Καμμένος επαναφέρει από το παράθυρο τα αντισταθμιστικά ωφελήματα
Σφοδρή επίθεση Βενιζέλου στον Πάνο Καμμένο
Επίθεση στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός Ευάγγελος Βενιζέλος, κατηγορώντας τον ότι επαναφέρει από το παράθυρο τα αντισταθμιστικά ωφελήματα.
«Η σημερινή θνήσκουσα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προσπαθεί να πείσει ότι είναι ο πιο καλός και ο πιο αποτελεσματικός διαχειριστής των αμερικανικών συμφερόντων και των ευρωπαϊκών συμφερόντων.
Αυτό δεν πλήττει την σοβαρότητα και την αξιοπιστία των κυβερνώντων ως προσώπων, πλήττει την αποτελεσματικότητα της εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής της χώρας.
Όταν ο άλλος σε βλέπει να υπερβάλλεις, να αγωνίζεσαι να πείσεις ότι είσαι πρόθυμος, ότι είσαι έτοιμος να τα δώσεις όλα πριν την διαπραγμάτευση δεν σε λαμβάνει σοβαρά, σε θεωρεί δεδομένο  και τελικά δεν μπορείς εσύ εκπροσωπώντας τη χώρα να υπερασπιστείς τα εθνικά συμφέροντα και να διαμορφώσεις τους καλύτερους δυνατούς  συσχετισμούς.
Ενώ είναι σωστή η τακτική της αναβάθμισης έχουμε τώρα εκ του  πλαγίου εισαγωγή αντισταθμιστικών ωφελημάτων εκ των υστέρων αφού έχει αποφασιστεί η αναβάθμιση και αφού έχει επιλεγεί ο προμηθευτής η Lockheed», τόνισε ο Ευ. Βενιζέλος από το βήμα της Βουλής.
«Ο κ. Καμμένος εκ του πλαγίου και διά του προμηθευτή μετατρέπει αυτή τη διαδικασία σε διαδικασία ιδιωτικών και ανεξέλεγκτων συμβάσεων προμηθευτή με εκείνους οι οποίοι θα έπρεπε να είναι προμηθευτές ή κατασκευαστές του Δημοσίου. Αυτό είναι το μεγάλο θέμα έχουμε μία εκ του πλαγιού παραβίαση όλης της νομοθεσίας περί συμβάσεων και προμηθειών στο χώρο των εξοπλισμών.
Αυτό στο παρελθόν λειτούργησε και ως αγωγός διακίνησης μαύρου χρήματος και αυτό έπρεπε να ακυρωθεί διότι προσβάλλει τις αρχές της διαφάνειας.
Το 2011 αυτό ψηφίστηκε με ευρύτατη συναίνεση και όλοι συμφωνήσαμε  με την κατάργηση των αντισταθμιστικών ωφελημάτων που είναι και κοινοτική υποχρέωση της χώρας.
Τώρα έρχεται η κυβέρνηση, η κυβέρνηση και όχι ατομικά υπουργός εθνικής Αμυνας, έρχεται επί της ουσίας ο κ.Τσίπρας και λέει επαναφέρω τα αντισταθμιστικά ωφελήματα και με τον τρόπο αυτό καθαρίζω παλαιότερες εκκρεμείς υποθέσεις αντισταθμιστικών ωφελημάτων με την συγκεκριμένη εταιρεία ώστε να υπάρξει καθαρότητα για αυτήν. Και έρχεται δήθεν η Βουλή να αποδεχθεί μία προσφορά 230 εκατομμυρίων. Τι προσφορά είναι αυτή; Είναι  φιλέλληνες και φιλάνθρωποι και κάνουν δωρεά στις ένοπλες δυνάμεις. Προφανώς όχι όλο αυτό έχει συνυπολογιστεί στο κόστος. Η Ελλάδα πληρώνει το ποσό μέσω της κύριας συμφωνίας για την αναβάθμιση και με τον τρόπο αυτό έρχεται να αναθέσει ιδιωτικές σύμβασης χωρίς να ελέγχεται από το Δημόσιο και τα όργανα του Δημοσίου διοικητικά και δικαστικά και άρα καταστρατηγεί την νομοθεσία για τα αντισταθμιστικά ωφελήματα. Τα 230 εκατομμύρια δεν είναι προσφορά, τα πληρώνει Ελλάδα στην κύρια σύμβαση.
Σας καλώ να συμβουλευτείτε ξανά το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους και να τηρήσετε την ευρωπαϊκή νομοθεσία», κατέληξε ο Ευ. Βενιζέλος.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης