Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Ρωσία: Παραμένουμε ανοιχτοί στη διεξαγωγή συνομιλιών με τις ΗΠΑ για τη Συνθήκη INF - Ο διάλογος πρέπει να γίνει σε ισότιμη βάση

Ρωσία: Παραμένουμε ανοιχτοί στη διεξαγωγή συνομιλιών με τις ΗΠΑ για τη Συνθήκη INF - Ο διάλογος πρέπει να γίνει σε ισότιμη βάση
Η πλευρά της Μόσχας εμφανίστηκε πρόθυμη να προχωρήσει στη διεξαγωγή διαλόγου, εφόσον η Ουάσιγκτον είναι «έτοιμη»
Στο γεγονός ότι η Ρωσία παραμένει ανοιχτή στη διεξαγωγή συνομιλιών με τις ΗΠΑ για τη Συνθήκη που αφορά τα Πυρηνικά Μέσης Εμβέλειας, αναφέρθηκε σήμερα (9/1) ο υφυπουργός Εξωτερικών της χώρας, Sergey Ryabkov, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε από τη Ρωσική Πρεσβεία στο Νέο Δελχί.
Ειδικότερα, ο Ρώσος αξιωματούχος δήλωσε ότι η Μόσχα είναι «ανοιχτή στη διεξαγωγή συνομιλιών με τις Ηνωμένες Πολιτείες αναφορικά με τη Συνθήκη INF», επιμένοντας ωστόσο ότι ο διάλογος πρέπει να πραγματοποιηθεί «σε ισότιμη βάση».
«Είμαστε έτοιμοι για διάλογο, εάν οι ΗΠΑ είναι έτοιμες για κάτι τέτοιο», ανέφερε ενώπιον δημοσιογράφων ο κ. Ryabkov, προσθέτοντας ότι «είμαστε έτοιμοι για διαβουλεύσεις στο επίπεδο του Υπουργείου Εξωτερικών, του Υπουργείου Άμυνας και των Συμβουλίων Ασφαλείας».
Μάλιστα, ο ίδιος πρόσθεσε ότι «εάν αυτό συμβεί άυριο, θα είμασε έτοιμοι αύριο», ενώ παράλληλα τόνισε ότι οι δύο πλευρές θα πραγματοποιήσουν σύντομα συνομιλίες αναφορικά με την κρίση στη Συρία, στον απόηχο της ανακοίνωσης του Αμερικανού προέδρου, Donald Trump, ότι τα αμερικανικά στρατεύματα θα αποχωρήσουν από τη χώρα.
Ωστόσο, ο Sergey Ryabkov εκτιμά ότι η αποχώρηση των ΗΠΑ από τη Συρία δε θα πραγματοποιηθεί πλήρως, διευκρινίζοντας ότι δε μπορεί να είναι σίγουρος έαν η παρουσία της Ουάσιγκτον στη χώρα θα είναι «ανοικτή ή μυστική».
«Δε γνωρίζω τον τρόπο με τον οποία μπορεί να διαμορφωθεί αυτή η παρουσάι και αν θα είναι ανοικτή ή μυστική», δήλωσε ο κ. Ryabkov, ενώ πρόσθεσε ότι «δε μπορών να φανταστώ τη φυσική, πλήρη και αδιαμφισβήτητη στρατιωτική αποχώρηση από τη Συρία, στην τρέχουσα κατάσταση αδιάκοπης καταδίωξης της παγκόσμιας κυριαρχίας από την Ουάσιγκτον».
Σημειώνεται ότι το περασμένο έτος, ο Donald Trump ανακοίνωσε την απόσυρσνη των ΗΠΑ από τη Συμφωνία INF του 1987, επικαλούμενος παραβιάσεις από την πλευρά της Ρωσίας, με την πλευρά της Μόσχας να αρνείται τις σχετικές κατηγορίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης