Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράν: Άνευ προηγουμένου οι αμερικανικές κυρώσεις σε βάρος μας - Έχουν ασκήσει πίεση στους πολίτες

tags :
Ιράν: Άνευ προηγουμένου οι αμερικανικές κυρώσεις σε βάρος μας - Έχουν ασκήσει πίεση στους πολίτες
Η πλευρά της Τεχεράνης τόνισε ότι η ήττα που θα αντιμετωπίσουν οι ΗΠΑ θα είναι «άνευ προηγουμένου»
Στο γεγονός ότι οι πρόσφατες κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος του Ιράν έχουν ασκήσει πιέσεις στη χώρα και τους πολίτες, αναφέρθηκε σήμερα (9/1) ο ανώτατος ηγέτης της χώρας, Ayatollah Ali Khamenei, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η επίσημη ιστοσελίδα του.
Συγκεκριμένα, ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν δήλωσε ότι «οι κυρώσεις ασκούν πίεση στη χώρα και στους πολίτες», προσθέτοντας παράλληλα ότι «οι Αμερικανοί λένε με χαρά ότι αυτές οι κυρώσεις είναι άνευ προηγουμένου στην ιστορία».
«Ναι, είναι άνευ προηγούμενου», παραδέχθηκε ο Ayatollah Ali Khamenei, ο οποίος ωστόσο διευκιρνίζει ότι «και η ήττα που θα αντιμετωπίσουν οι Αμερικανοί θα είναι άνευ προηγούμενου, Θεού θέλοντος».
Παράλληλα, ο ίδιος σχολίασε και την πρόσφατη δήλωση Αμερικανού αξιωματούχου, χωρίς να αναφέρει το όνομά του, σύμφωνα με την οποία οι ΗΠΑ θα γιόρταζαν τα περασμένα Χριστούγεννα στο Ιράν.
«Ορισμένοι Αμερικανοί αξιωματούχοι ισχυρίζονται ότι είναι τρελοί», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του Ιρανού ηγέτη, ο οποίος πρόσθεσε ότι «φυσικά και δε συμφωνώ με αυτό, αλλά είναι πρώτης κατηγορίας ανόητοι».
Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, ανακοίνωσε τον περασμένο Μάιο την απόσυρση της Ουάσιγκτον από την πυρηνική συμφωνία του Ιράν με τη Δύση, καθώς και την επιβολή εκ νέου κυρώσεων σε βάρος της Τεχεράνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης