Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ανατροπή στη δίκη του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου - Υπέρ Φιλιππίδη οι μικρομέτοχοι

tags :
Ανατροπή στη δίκη του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου - Υπέρ Φιλιππίδη οι μικρομέτοχοι
Η υπόθεση της δίκης αφορά δάνεια, που είχαν δοθεί την περίοδο 2008-2010, από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο
Υπέρ της διοίκησης του Άγγελου Φιλιππίδη τάχθηκαν 72.000 μικρομέτοχοι, κατά την διάρκεια της δίκης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.
Η υπόθεση αφορά δάνεια, που είχαν δοθεί την περίοδο 2008-2010 και τα οποία φέρονται να ζημίωσαν την τράπεζα, καθώς τα στελέχη της που τα ενέκριναν δεν είχαν μεριμνήσει, ώστε να εξασφαλιστούν οι απαιτήσεις του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος.
Η δικαστική έρευνα για την υπόθεση είχε ξεκινήσει τον Ιούνιο του 2013, μετα από ενέργειες του τότε επικεφαλής της Αρχής κατά του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και μετέπειτα υπουργού κατά της Διαφθοράς Παναγιώτη Νικολούδη, ο οποίος εντόπισε “μαύρη τρύπα” στο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα από τα «θαλασσοδάνεια» του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου σε διάφορους επιχειρηματίες.
Σύμφωνα με τους μικρομετόχους, ο Άγγελος Φιλιππίδης υπήρξε υποδειγματικός διοικητής προστατεύοντας τα συμφέροντα τόσο για τους μικρομετόχους όσο και το ΤΤ και φυσικά ποτέ δεν υπήρξαν τα αδικήματα που κατηγορείται.
Αντιθέτως οι επιτέθηκαν στον διάδοχο του Φιλιππίδη, κύριο Παπαδόπουλο καταγγέλλοντας τον για το δάνειο του πεθερό Βενιζέλου κυρίου Μπακατσέλου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης