Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan Asset Management: Η εμπορική συμφωνία ΗΠΑ και Κίνα θα πρέπει να είναι εκτεταμένη για να ηρεμήσει τις αγορές

JP Morgan Asset Management: Η εμπορική συμφωνία ΗΠΑ και Κίνα θα πρέπει να είναι εκτεταμένη για να ηρεμήσει τις αγορές
Οι διεθνείς αγορές απολαμβάνουν κάποια κέρδη λόγω των προσδοκιών ότι Πεκίνο και Ουάσιγκτον θα καταλήξουν σε εμπορική συμφωνία
Επιφυλακτικοί ως προς το εάν θα υπάρξει ουσιαστική λύση στη διαφωνία ΗΠΑ και Κίνας εμφανίζονται οι στρατηγικοί αναλυτές της JP Morgan Asset Management.
Οι Κινέζοι και οι Αμερικανοί αξιωματούχοι ολοκλήρωσαν ακόμα ένα γύρο εμπορικών διαπραγματεύσεων την Τετάρτη (9/1/2019), που επεκτάθηκαν και τρίτη ημέρα - υποδεικνύοντας ότι υπήρξε κάποιος συμβιβασμός.
Το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι οι λεπτομέρειες των συνομιλιών θα κυκλοφορήσουν «σύντομα».
«Νομίζω ότι η συμφωνία θα πρέπει να είναι εξαιρετικά εκτεταμένη για να ανακουφιστούν οι αγορές», δήλωσε στο CNBC η Karen Ward της JP Morgan Asset Management.
«Δεν πιστεύω, δυστυχώς, ότι ο εμπορικός πόλεμος είναι κάτι που θα εξαφανιστεί από τον ορίζονται για όλο το έτος» πρόσθεσε η ίδια.
Οι επενδυτές ανησυχούν για την κλιμάκωση των εντάσεων μεταξύ Πεκίνου και Ουάσινγκτον και τον ευρύτερο αντίκτυπο τους.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η JP Morgan Asset Management, υπήρξε μια σαφής πτώση στα στοιχεία για τη μεταποίηση στην Κίνα και στις ΗΠΑ, γεγονός που υποδηλώνει ότι και οι δύο χώρες αισθάνονται τα αποτελέσματα της εμπορικής διαμάχης.
Από την πλευρά του, ο Mike Bell της JP Morgan Asset Management εξέφρασε την εκτίμηση ότι η αμερικανική ανάπτυξη θα αποδυναμωθεί το 2019.
Η αμερικανική τράπεζα πιστεύει ότι τα θετικά μηνύματα από τη φορολογική πολιτική των ΗΠΑ θα αποδυναμωθούν κάτι που σε συνδυασμό με τον εμπορικό πόλεμο θα εντείνει την πίεση στην οικονομία.
Σύμφωνα με τον ίδιο, έως το τέλος του έτους, η αμερικανική ανάπτυξη αναμένεται να έχει υποχωρήσει κάτω από το 2% «αλλά μεσοπρόθεσμα η ύφεση φαίνεται απίθανη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης