Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Πτώση μικρότερη της αναμενόμενης στα αποθέματα πετρελαίου, κατά 1,7 εκατ. βαρέλια - Στα 51,7 δολ. το αργό

ΗΠΑ: Πτώση μικρότερη της αναμενόμενης στα αποθέματα πετρελαίου, κατά 1,7 εκατ. βαρέλια - Στα 51,7 δολ. το αργό
Τα αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 1,7 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα έως τις 4 Ιανουαρίου 2019
Πτώση μικρότερη της αναμενόμενης κατέγραψαν την περασμένη εβδομάδα τα αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα (9/1/2019) η αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ).
Ειδικότερα, τα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 1,7 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα έως τις 4 Ιανουαρίου 2019, έναντι των προβλέψεων των αναλυτών για μια μείωση κατά 2,8 εκατ. βαρέλια.
Χθες, το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου είχε ανακοινώσει μια μείωση των αποθεμάτων κατά 6,1 εκατ. βαρέλια.
Τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν κατά 8,1 εκατ. βαρέλια -η μεγαλύτερη αύξηση από τον Δεκέμβριο του 2016- σε σχέση με τις προβλέψεις των αναλυτών για μια αύξηση κατά 3,4 εκατ. βαρέλια, ενώ τα αποθέματα προϊόντων διύλισης, που περιλαμβάνουν το diesel και το πετρέλαιο θέρμανσης, αυξήθηκαν κατά 10,6 εκατ. βαρέλια, πολύ υψηλότερα των προβλέψεων, που έκαναν λόγο για μια αύξηση κατά 1,9 εκατ. βαρέλια.
Οι καθαρές εισαγωγές των ΗΠΑ ενισχύθηκαν κατά 626.000. βαρέλια την ημέρα, ενώ η παραγωγή αργού παρέμεινε αμετάβλητη στα 11,7 εκατ. βαρέλια την ημέρα.
Οι τιμές του πετρελαίου διεύρυναν τα κέρδη τους μετά τα στοιχεία της ΕΙΑ, με το αμερικανικό αργό να καταγράφει άλμα 3,8% στα 51,7 δολ. ανά βαρέλι, από 51,4 δολ. πριν τα στοιχεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης