Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σαρίδης (Ένωση Κεντρώων): Θα υπερψηφίσω πρόταση μομφής της ΝΔ εάν έρθει πριν την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών

Σαρίδης (Ένωση Κεντρώων): Θα υπερψηφίσω πρόταση μομφής της ΝΔ εάν έρθει πριν την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών
Νέες διευκρινίσεις για το τι προτίθεται να πράξει στις κρίσιμες ψηφοφορίες στη Βουλή από τον βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων
Σε νέες διευκρινίσεις για το τι προτίθεται να πράξει ενόψει των κρίσιμων ψηφοφοριών στη Βουλή για τη Συμφωνία των Πρεσπών και το μέλλον της κυβέρνησης Τσίπρα έδωσε ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Γ. Σαρίδης.
«Αν πριν από τις Πρέσπες η ΝΔ καταθέσει πρόταση μομφής θα την υπερψηφίσω» είπε μιλώντας στο Παραπολιτικά Fm ο κ.Σαρίδης, ο οποίος επιπλέον υπογράμμισε πως  εάν πριν από την ψηφοφορία στη Βουλή για τη Συμφωνία των Πρεσπών η κυβέρνηση ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης δεν θα την δώσει και ας οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές.
Οι δηλώσεις αυτές του κ.Σαρίδη δεν αναιρούν ωστόσο αυτά που υποστήριξε χθες καθώς είχε αναφέρει με κατηγορηματικό τρόπο πως θα καταψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών και πως θα στηρίξει την κυβέρνηση εφόσον έχει περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών και έχουν αποχωρήσει οι ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση.
«Αν περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών η κυβέρνηση θα έχει πρόβλημα δεδηλωμένης και θα πρέπει να απευθυνθεί στη Βουλή και να επιχειρηματολογήσει για τα θετικά νομοθετήματα τα οποία θα πρέπει να φέρει στον πολιτικό της χρόνο, ποια είναι αυτά και αν θα είναι χρήσιμη.
Η κυβέρνηση λέει ότι έχει έτοιμα να φέρει πέντε νομοσχέδια και αυτά όπως ακούγονται στους διαδρόμους της Βουλής χαρακτηρίζονται από θετικό πρόσημο, όπως π.χ. οι 120 δόσεις και ο νέος νόμος Κατσέλη.
Εάν η κυβέρνηση πείσει ότι χρειάζεται 3-4 μήνες διορία για να μπορέσει να υλοποιήσει το νομοθετικό της έργο και να βοηθηθούν στο σύνολο τους οι Έλληνες πολίτες εσείς πιστεύετε ότι είναι πολλοί εκείνοι που θα αλλάξουν την ψήφο τους από θετικές νομοθετικές πρωτοβουλίες;» ανέφερε σε δηλώσεις του στο Θέμα Fm ο κ.Σαρίδης, τονίζοντας ότι «θα πρέπει κάποια στιγμή να ξεκαθαρίσουμε ότι είναι άλλο η οικονομία, άλλο ένα εθνικό θέμα».
«Πιστεύω ότι οι κομματικές γραμμές έχουν καταστρέψει αυτόν τον τόπο» είπε ο κ.Σαρίδης, ο οποίος υπενθύμισε ότι υπερψήφισε τον προϋπολογισμό «γιατί ήταν ο πρώτος που γράφτηκε από ελληνικά χέρια, γιατί έδωσε λίγα αλλά τα περισσότερα από ό,τι έδωσαν οι τελευταίοι 8 μνημονιακοί προϋπολογισμοί και γιατί διαφαίνεται ότι η οικονομία στέκεται δειλα δειλά στα πόδια της».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης