Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανοδική κίνηση για το πετρέλαιο - Σε υψηλό 5 εβδομάδων το αμερικανικό αργό

Ανοδική κίνηση για το πετρέλαιο - Σε υψηλό 5 εβδομάδων το αμερικανικό αργό
Το αμερικανικό αργό είχε άνοδο 0,52%
Αντιστροφή τάσεων στη σημερινή συνεδρίαση (10/1) για το πετρέλαιο, το οποίο όχι μόνο κατόρθωσε να σβήσει όλες τις απώλειές του αλλά έκλεισε και με άνοδο.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαρτίου 2019 για το Brent ενισχύθηκε 0,34% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 61,65 δολ. ανά βαρέλι, ενώ χθες (9/1) άγγιξε ακόμα και τα 62 δολ. ανά βαρέλι, τα οποία αποτελούν το υψηλότερο επίπεδο για το 2019.
Παράλληλα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Φεβρουαρίου 2019 για το αμερικανικό αργό είχε κέρδη της τάξεως του 0,52% στα 52,63 δολ. ανά βαρέλι, φθάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων πέντε εβδομάδων

Το νέο ράλι στο πετρέλαιο ήρθε μετά από τις «εκτενείς και λεπτομερείς» εμπορικές συνομιλίες ανάμεσα στην Κίνα και τις ΗΠΑ, όπως δήλωσε η πλευρά του Πεκίνου, προσθέτοντας ότι οι δύο χώρες συμφώνησαν να συνεχίσουν τη στενή επικοινωνία.
«Η αισιοδοξία για τις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ και Κίνας ενισχύει το ριψοκίνδυνο συναίσθημα», σχολιάζει ο επικεφαλής αναλυτής στη CMC Markets, Michael McCarthy, ο οποίος πρόσθεσε ότι «το απότομο ράλι στις τιμές του πετρελαίου είναι επίσης ενδεικτικό του γεγονός ότι οι φόβοι για την παγκόσμια ανάπτυξη πιθανότατα να ήταν υπερβολικοί.

Επιπλέον, σημαντική ώθηση έδωσε στις τιμές του πετρελαίου και η είδηση ότι τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ υποχώρησαν κατά 1,68 εκατ. βαρέλια για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 4 Ιανουαρίου του 2019, με την άνοδο ωστόσο να περιορίζεται από το γεγονός ότι η πτώση των αποθεμάτων ήταν μικρότερη σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Όσον αφορά τα αποθέματα βενζίνης για το ίδιο διάστημα, σημειώθηκε άνοδος κατά 8,07 εκατ. βαρέλια, όγκος διπλάσιος σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ενώ ο συνολικός όγκος των αποθεμάτων έιναι αυξημένος κατά +8% σε σχέση με τον μέσο όρο των τελευταίων πέντε ετών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης