Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Θετικό παραμένει το επενδυτικό κλίμα - Δεν αποκλείονται κινήσεις κατοχύρωσης κερδών

tags :
ΧΑ: Θετικό παραμένει το επενδυτικό κλίμα - Δεν αποκλείονται κινήσεις κατοχύρωσης κερδών
Οι τραπεζικές μετοχές θα παραμείνουν στο επίκεντρο ενώ δεν αποκλείεται μετακύλιση ενδιαφέροντος σε μετοχές που δεν έχουν ακολουθήσει την άνοδο
Πέντε συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις με συνολική άνοδο 5,43% έχει συμπληρώσει το ΧΑ.
Με μόνη συνεδρίαση αρνητική αυτή της πρώτης συνεδρίασης του έτους, σήμερα οι αντοχές της αγοράς αναμένεται να δοκιμαστούν αφού τα βραχυπρόθεσμα κέρδη ίσως οδηγήσουν κάποιους σε κινήσεις κατοχύρωσης κερδών.
Και πάλι όμως τον πρώτο λόγο έχουν οι αγορές του εξωτερικού από τις οποίες θα λάβει τάση το ΧΑ, λόγω απουσίας εγχώριων σημαντικών ειδήσεων.
Από την άλλη το ενθαρρυντικό της χθεσινής (9/1) συνεδρίασης είναι η αύξηση του τζίρου στην τελευταία ώρα με τις εντολές αγοράς να είναι ιδιαιτέρως αυξημένες και να οδηγούν αρκετές μετοχές σε σημαντική άνοδο.
Στο επίκεντρο θα παραμείνουν οι μετοχές των τραπεζών, ενώ το ενδιαφέρον θα τραβήξουν και οι μετοχές των Ελλάκτωρ και ΕΛΤΕΧ Άνεμος, στον απόηχο της χθεσινής ενημέρωσης των αναλυτών.
Θα φανεί με λίγα λόγια αν οι διοικήσεις των εταιρειών έπεισαν τους αναλυτές.

Euroxx
Περιμένουμε μία ακόμη ανοδική συνεδρίαση με βελτιωμένους όγκους συναλλαγών.
Οι τράπεζες θα παραμείνουν στο επίκεντρο.

Eurobank
Σήμερα η αγορά αναμένεται να παραμείνει σε θετικό έδαφος εξαιτίας και της θετικής ψυχολογίας που επικρατεί στις διεθνείς αγορές ενώ λογω των πρόσφατων κερδών δεν αποκλείονται κινήσεις κατοχύρωσης κερδών.

Beta
Η κατοχύρωση κερδών μετά από 5 συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις δεν μπορεί να αποκλειστεί με μείωση του momentum και μετακύλιση του επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης