Τελευταία Νέα
Διεθνή

Politico: Κατάσταση έκτακτης εθνικής ανάγκης θα κηρύξει ο Trump

Politico: Κατάσταση έκτακτης εθνικής ανάγκης θα κηρύξει ο Trump
Ο Αμερικανός πρόεδρος αποχώρησε χθες από τη συνάντηση με τους ηγέτες του Κογκρέσου
Aνοικτό είναι το ενδεχόμενο για την κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης στις ΗΠΑ από τον πρόεδρο Donald Trump, στην περίπτωση που δεν μπορέσει να επιτύχει μία συμφωνία με τους Δημοκρατικούς για την επαναλειτουργία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, σύμφωνα με το Politico,
Ο ίδιος επισκέπτεται σήμερα τη νότια συνοριακή γραμμή που θεωρείται ο κατάλληλος τόπος για την κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης στη χώρα, σύμφωνα με το δημοσίευμα.
Ο Αμερικανός πρόεδρος αποχώρησε χθες από τη συνάντηση με τους ηγέτες του Κογκρέσου αφού μίλησε στους ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές για τις θέσεις του σχετικά με την κατασκευή του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό.
Έτσι, είναι πλέον αυξημένες οι πιθανότητες για τη συνέχιση της μεγαλύτερης -χρονικά- διακοπής λειτουργίας των υπηρεσιών της ομοσπονδιακής κυβέρνησης στην ιστορία των ΗΠΑ, αλλά και της κήρυξης από τον Αμερικανό πρόεδρο μιας κατάστασης έκτακτης εθνικής ανάγκης, σχολιάζει το “Politico”.
Αφού μίλησε στους ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές, ο πρόεδρος Trump συντόμευσε τη διάρκεια της συνάντησής του με τους ηγέτες των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικάνων κι αφού η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Nancy Pelosi είχε δηλώσει ότι δεν θα χρηματοδοτήσει την κατασκευή του τείχους, άσχετα με το αν η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα επαναλειτουργήσει ή όχι.
Ο Trump σε ανάρτησή του στο Twitter χαρακτήρισε τη συνάντηση αυτή ως “ένα συνολικό χάσιμο χρόνου”.
“Ο πρόεδρος αποχώρησε νευρικά από τη συνάντηση, όταν με ρώτησε: ‘Θα υποστηρίξεις το τείχος; Εγώ απάντησα όχι.
Τώρα προσπαθούν να υποβαθμίσουν αυτό που πραγματικά είπε”, δήλωσε η Pelosi στους ηγέτες των Ρεπουμπλικάνων.
“Ήταν ένας οξύθυμος πρόεδρος των ΗΠΑ”, συμπλήρωσε η ίδια.
Ο πρόεδρος Trump ξεκαθάρισε στους ηγέτες των Δημοκρατικών ότι “δεν θα υπάρξει συμφωνία χωρίς το τείχος”, όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος Mike Pence.
Επρόκειτο για την τρίτη δικομματική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μέσα σε μία εβδομάδα, κι ενώ όλες οι συναντήσεις δεν παρήγαγαν κάποιο αποτέλεσμα.
Ήταν συντομότερη συνάντηση από τις προηγούμενες, καθώς οι διαβουλεύσεις διήρκησαν περίπου 30 λεπτά.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης