Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οι προσδοκίες του Μαξίμου από την επίσκεψη της «αγαπημένης» Merkel – Η «καυτή» ατζέντα

Οι προσδοκίες του Μαξίμου από την επίσκεψη της «αγαπημένης» Merkel – Η «καυτή» ατζέντα
Συμφωνία των Πρεσπών, επενδύσεις, προσφυγικό … και επανορθώσεις στο επίκεντρο της συζήτησης Τσίπρα - Merkel
Στήριξη σε επίπεδο καλών λόγων αλλά και έμπρακτη υποστήριξη για επενδύσεις προσδοκά η κυβέρνηση από την επίσκεψη της καγκελαρίου της Γερμανίας, Angela Merkel, η οποία φτάνει στην Αθήνα στις 17:30 σήμερα το απόγευμα.
Το Μέγαρο Μαξίμου ευελπιστεί ότι πέρα από την φραστική στήριξη αναφορικά με το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών θα υπάρξουν συγκεκριμένες συμφωνίες για γερμανικές επενδύσεις κυρίως στον τομέα της ενέργειας αλλά ακόμα και για αξιοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων, λιμανιών καθώς και δημόσιας περιουσίας από το υπερταμείο.
Είναι χαρακτηριστικό ότι από το 2012 υπάρχει η ελληνογερμανική συμφωνία για κοινοπραξία στο θέμα της ηλιακής ενέργειας , ένα πρόγραμμα που φέρει την ελληνική ονομασία «ΗΛΙΟΣ».
Ενδιαφέρον θα υπάρξει και για τη στήριξη που αναμένεται να δώσει η κα. Merkel στο προσφυγικό με την δέσμευση της Ελλάδας ότι θα δεχθεί την επιστροφή μεταναστών από τη Γερμανία.
Ήδη η Αθήνα έχει δεχθεί την επιστροφή 223 μεταναστών από τους οποίους μέχρι τώρα έχουν έρθει οι 20.
Πάντως στο θέμα των γερμανικών επανορθώσεων η κα. Merkel δεν αναμένεται να φανεί γαλαντόμα πέραν από φραστικές διατυπώσεις κι αυτό παρότι μέσα στον Ιανουάριο με πρωτοβουλία του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού δικτύου Deutsche Welle θα διοργανωθούν τρεις συναυλίες με τα έσοδα να πηγαίνουν συμβολικά στο κοινωνικό παντοπωλείο των Καλαβρύτων, μιας πόλης η οποία καταστράφηκε ολοσχερώς από τους ναζί.
Μάλιστα την τρίτη συναυλία που θα γίνει στο Βερολίνο αναμένεται να παρακολουθήσει τόσο ο Γερμανός πρόεδρος όσο και η καγκελάριος Merkel.

Τζανακόπουλος: Θα θέσει και πάλι το θέμα των γερμανικών επανορθώσεων και του κατοχικού δανείου ο πρωθυπουργός

Στην ατζέντα της συζήτησης Τσίπρα – Merkel αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στο Real Fm και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος.
«Η ατζέντα της συνάντησης του Πρωθυπουργού με την Γερμανίδα Καγκελάριο περιλαμβάνει μια σειρά από ζητήματα που σχετίζονται με το μέλλον της Ευρώπης, με το προσφυγικό, με την ανάγκη να αντιπαρατεθεί η Ευρώπη στην επελαύνουσα ακροδεξιά και άλλα ζητήματα σχετικά με τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας - Γερμανίας.
Να υπογραμμίσω ότι σε όλες τις συναντήσεις που έχει κάνει ο Πρωθυπουργός με την Γερμανίδα Καγκελάριο ή με οποιονδήποτε άλλον στέλεχος ή μέλος της εκτελεστικής εξουσίας της Γερμανίας έχει πάντοτε τεθεί το ζήτημα των γερμανικών επανορθώσεων και του κατοχικού δανείου και το ίδιο θα συμβεί και σήμερα.
Το ζήτημα αυτό που αποτελεί ένα ανοιχτό θέμα, δεν μας σταματά από το να επιδιώκουμε να έχουμε διαρκή βελτίωση των διπλωματικών σχέσεων με την Γερμανία, από εκεί και πέρα σε ότι αφορά την απαγόρευση την οποία επισημαίνετε πρέπει να σας πω ότι δεν έχουν απαγορευτεί οι συγκεντρώσεις, έχουν απαγορευτεί οι συγκεντρώσεις σε συγκεκριμένα σημεία, τα οποία αφορούν την ασφάλεια της Καγκελαρίου» είπε ο κ.Τζανακόπουλος.

Χρ. Κλ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης