Τελευταία Νέα
Διεθνή

Pompeo (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Θα αποσύρουμε τις δυνάμεις μας από τη Συρία, αλλά θα συνεχίσουμε τη μάχη κατά του ISIS

Pompeo (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Θα αποσύρουμε τις δυνάμεις μας από τη Συρία, αλλά θα συνεχίσουμε τη μάχη κατά του ISIS
Οι ΗΠΑ θα αποσύρουν τα στρατεύματά τους από τη Συρία, αλλά θα συνεχίσουν τη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους, δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Mike Pompeo
Οι ΗΠΑ θα αποσύρουν τα στρατεύματά τους από τη Συρία, αλλά θα συνεχίσουν τη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους, δήλωσε σήμερα (10/1/2019) ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Mike Pompeo.
Μιλώντας σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Αιγύπτιο ομόλογό του στο Κάιρο, ο Pompeo δήλωσε ακόμη ότι η Ουάσιγκτον παραμένει σταθερός εταίρος στη Μέση Ανατολή.
«Η απειλή της ριζοσπαστικής ισλαμιστικής τρομοκρατίας είναι πραγματική.
To ISIS παραμένει, μαχόμαστε εναντίον του σε πολλές περιοχές της χώρας.
Θα το κάνουμε, κατά κάποιο τρόπο, σε έναν συγκεκριμένο τόπο - τη Συρία - διαφορετικά.
Η απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών, η απόφαση του προέδρου [Donald] Trump, να αποσύρει τα στρατεύματά μας έχει ληφθεί.
Αυτό θα κάνουμε», δήλωσε ο Pompeo.
Νωρίτερα, σε ανάρτησή του στο «Twitter», ο Pompeo ανέφερε ότι η συνάντηση με τον Αιγύπτιο πρόεδρο, Abdel Fattah el-Sisi, ήταν «παραγωγική» και εξέφρασε την αλληλεγγύη της χώρας του στην Αίγυπτο σε θέματα προστασίας της θρησκευτικής ελευθερίας και καταπολέμησης της τρομοκρατίας.
Πριν από την επίσκεψή του στην Αίγυπτο, ο Pompeo πραγματοποίησε στάσεις σε Ιράκ και Ιορδανία, ενώ αναμένεται στη συνέχεια να μεταβεί σε Μπαχρέιν, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Κατάρ, Σαουδική Αραβία, Ομάν και Κουβέιτ, σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τους ηγέτες της περιοχής ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης