Τελευταία Νέα
Πολιτική

Υπονοούμενα Merkel κατά Μητσοτάκη για Συμφωνία των Πρεσπών και οικονομία - Τί απαντά η ΝΔ

Υπονοούμενα Merkel κατά Μητσοτάκη για Συμφωνία των Πρεσπών και οικονομία - Τί απαντά η ΝΔ
«Στα εθνικά θέματα η αντιπολίτευση πρέπει να διατηρεί σωστή στάση», υπογράμμισε η κυρία Merkel
Αρκετά δύσκολη θα είναι η συνάντηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Angela Merkel το απόγευμα της Παρασκευής 11/1.
Η κυρία Merkel στις δηλώσεις της μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, άφησε αρκετά υπονοούμενα ενάντια στον κ. Μητσοτάκη και τη στάση του έναντι του θέματος της FYROM αλλά και για ορισμένα ζητήματα που αφορούν την οικονομία.
Απαντώντας σε ερώτηση εάν υπήρξε κάποια «συνδιαλλαγή» του κ. Τσίπρα με τους Ευρωπαίους ηγέτες προκειμένου ο ίδιος να προωθήσει τη Συμφωνία των Πρεσπών και η Ευρωζώνη να του… κάνει δώρο το θέμα της μη μείωσης των συντάξεων, η Γερμανίδα καγκελάριος εμφανίστηκε αρκετά ενοχλημένη.
Όπως υποστήριξε δεν υπήρξε καμία τέτοιου είδους συναλλαγή, καθώς η Ευρώπη σε καμία περίπτωση δεν λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο, ενώ φρόντισε να προσθέσει ότι ««δεν υπάρχει καμία σχέση μεταξύ των δραστηριοτήτων για το ονοματολογικό και το ζήτημα των οικονομικών μεταρρυθμίσεων. Αυτό είναι ούτως ή άλλως απαγορευτικό και πραγματικά με αιφνιδιάζει το γεγονός ότι θα έπρεπε να αναφερθούμε σε κάτι τέτοιο».
Όσο για την αντίθετη άποψη που έχει ο κ. Μητσοτάκης για το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, αν και η κυρία Merkel τόνισε ότι δεν προτίθεται να τον επηρεάσει, επεσήμανε ότι «φυσικά και θα υπάρξουν διαφορετικές απόψεις και φυσικά δεν πρόκειται να εμπλακώ σε διαφορετικά σχέδια των πολιτικών κομμάτων στην Ελλάδα.
Θέλω απλά να προπαγανδίσω το τέλος αυτής της υπόθεσης, του ονοματολογικού.
Πρόκειται να μιλήσω και με τον κ. Μητσοτάκη χωρίς να θέλω να δώσω μεγαλύτερη αξία στο ρόλο μου, όμως πιστεύω πως αυτό που συμβαίνει, η λύση του ονοματολογικού, θα είναι προς όφελος της Β. Μακεδονίας, της Ελλάδας, αλλά και όλης της Ε.Ε. Είμαι βαθιά πεπεισμένη γι' αυτό, και υπάρχουν και κάποιοι κανόνες.
Οι αντιπολιτεύσεις οφείλουν να ασκούν κριτική στην κυβέρνηση, αυτό ισχύει γενικότερα, αλλά θα πρέπει όταν υπάρχουν μεγάλα εθνικά ζητήματα, να υπάρχει μια σωστή στάση».

Πηγές ΝΔ: Η Merkel κατανοεί την αντίθεση των Ελλήνων στη Συμφωνία των Πρεσπών

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει μια εποικοδομητική και εφ’ όλης της ύλης συζήτηση με την καγκελάριο της Γερμανίας A. Merkel την οποία καλοσωρίζει στην Ελλάδα, αναφέρουν πηγές της Νέας Δημοκρατίας.
Ως προς τις σημερινές (10/1) της δηλώσεις για το Σκοπιανό, επισημαίνουν ότι η Νέα Δημοκρατία εκφράζει την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι η κ. Merkel επιβεβαίωσε ότι κατανοεί την αντίθεση της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού στη συμφωνία των Πρεσπών, όπως και για την παραδοχή της ότι δεν μπορεί να επηρεάσει τη θέση της ΝΔ και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης