Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αργεντινή: Διαδηλώσεις κατά των μέτρων λιτότητας της κυβέρνησης Macri

Αργεντινή: Διαδηλώσεις κατά των μέτρων λιτότητας της κυβέρνησης Macri
Αυξήσεις έως και 2.000% στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου
Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν χθες Πέμπτη 10/1 στο κέντρο του Μπουένος Άιρες διαμαρτυρόμενοι για το αυξανόμενο κόστος των υπηρεσιών των δημόσιων εταιρειών κοινής ωφέλειας και των συγκοινωνιών στο πλαίσιο του προγράμματος λιτότητας που εφαρμόζει η κυβέρνηση του δεξιού προέδρου Mauricio Macri.
Σημειώνεται πως η κυβέρνηση προώθησε περικοπές των επιδοτήσεων δημοσίων υπηρεσιών (των επιχειρήσεων ηλεκτρισμού, φυσικού αερίου, ύδρευσης κ.ά.) προκειμένου να μειωθεί το χρόνιο δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας.
Αποτέλεσμα ήταν οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου να αυξηθούν πάνω από 2.000% από την έναρξη της θητείας του Macri στην προεδρία όπως αναφέρουν ΜΜΕ της Αργεντινής.
Ο πληθωρισμός στην Αργεντινή άγγιξε το 50% σε ετήσια βάση την περασμένη χρονιά, ενώ το πέσο, το νόμισμα της χώρας, έχασε συνολικά τη μισή του αξία με βάση τη συναλλαγματική του ισοτιμία έναντι του αμερικανικού δολαρίου το 2018.
Υπενθυμίζεται ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αποφάσισε να χορηγήσει ένα δάνειο με αντάλλαγμα μια σειρά μεταρρυθμίσεων δημοσιονομικής προσαρμογής τον Ιούνιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης