Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ - Ξεκίνημα για λίγες μετοχές με τζίρο περιπτέρου

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ - Ξεκίνημα για λίγες μετοχές με τζίρο περιπτέρου
ΑΓΟΡΑ: Η επίσκεψη της Μέρκελ και η συνάντηση Τσίπρα-Καμμένου μονοπωλεί το ενδιαφέρον και της επενδυτικής κοινότητας.

Αυξάνει βέβαια και το πολιτικό και προεκλογικό θερμόμετρο στη χώρα με τις ανησυχίες των επενδυτών να είναι έντονες.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με ήπιες απώλειες και χαμηλό τζίρο. Υπάρχουν βραχυπρόθεσμα κέρδη και υπάρχουν και καλά χαρτιά που λόγω των ανησυχιών και των ρευστοποιήσεων έχουν βρεθεί σε ελκυστικά επίπεδα.

ΜΕΤΟΧΕΣ: Σοβαροί επενδυτές με μακροπρόθεσμο ορίζοντα χτίζουν θέσεις εδώ και βδομάδες σε μικρομεσαία χαρτιά και η εικόνα τους διαφοροποιείται σε σύγκριση με το γενικότερο κλίμα.

ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ: Μπροστά του έχει σημαντικές αντιστάσεις και θέλει τζίρο για να τις διασπάσει. Διαφορετικά δεν αλλάζει το σκηνικό και η συσσώρευση μεταξύ 600-660 μονάδων θα συνεχιστεί.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Καλό το ξεκίνημά τους και αν δεν εκδηλωθούν πιέσεις όπως χθες θα μπορούσαμε να δούμε μια καλούτσικη συνεδρίαση.

ΤΖΙΡΟΣ: Μετά από 12 λεπτά συνεδρίασης μόλις 430 χιλ. ευρώ – Τι να πεις για αυτήν την κατάντια της αγοράς μας.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Η είσοδος της Amber Capital ξανά στο χαρτί και η ρευστοποίηση του κ.Κούτρα έδωσε ώθηση. Σημειώστε πως η Amber είχε μηδενίσει το ποσοστό της στα 2,15 ευρώ.

Δεν θα το ανακοινώσει, αλλά οι πληροφορίες της στήλης αναφέρουν πως το συγκεκριμένο fund αγόρασε.

Σταθεροποιητικά στο άνοιγμα με διαθέσεις για λίγο υψηλότερα. Ορίζοντα μακροπρόθεσμο πρέπει να έχουν όσοι μπαίνουν αφού και το 2019 θα έχει προκλήσεις στην κατασκευαστική δραστηριότητα.

ΟΛΥΜΠ: Στα 1,60 ευρώ με άνοδο άνω του 2,5% και καλές διαθέσεις. Εκεί που δεν άνοιγε και στα 1,20 ευρώ έβγαιναν κομμάτια τώρα έχει κάνει 6 χιλ. τεμάχια όγκο και έχει αγοραστές πάνω από τα 1,55 ευρώ.

ΣΕΛΟΝΤΑ: Μπλόκαραν τη γενική συνέλευση οι μέτοχοι μειοψηφίας. Απλά πάει πίσω δεν μπορούν να γίνουν και πολλά όταν ολοκληρωθεί η εξαγορά.

ΚΛΜ: Και εδώ παρατηρούνται τοποθετήσεις και υπάρχουν αγοραστές στα 0,58 ευρώ. Από τις αγαπημένες μετοχές της στήλης.

ΠΕΡΣΕΥΣ (απάντηση): Η διοίκηση του κ.Αντύπα έχει κάνει εξαιρετική δουλειά τα τελευταία χρόνια. Η βελτίωση της Σελόντα έφερε πληρωμή οφειλών προς την Περσεύς με αποτέλεσμα να μπορέσει να μειώσει δανεισμό.

Πρόκειται για εξαιρετική εταιρεία η οποία βέβαια έχει μεγάλη εξάρτηση από τη Σελόντα. Εδώ υπάρχουν δύο θέματα.

Το πρώτο έχει να κάνει με το τι θα γίνει μετά την εξαγορά και αν ο νέος μέτοχος θα εξακολουθήσει να έχει την Περσεύς ως βασικό προμηθευτή. Αν συνεχίσει η Περσεύς θα εξακολουθήσει να δημιουργεί υπεραξίες. Αν έχει άλλο «τροφάδικο» ίσως δούμε μείωση του τζίρου.

Το άλλο θέμα έχει να κάνει με τη δημόσια πρόταση. Η Σελόντα είναι ο βασικός μέτοχος. Όμως η εταιρεία του ομίλου Κυριακού που είναι δεύτερος μέτοχος με οριακή διαφορά λειτουργεί συντονισμένα με τον κ.Αντύπα που έχει 6%, άρα αυτοί είναι ο πρώτος μέτοχος.

Πρέπει να δούμε πως θα ερμηνεύσει τον κανονισμό η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς γιατί μπορεί να γίνει μπορεί και να μην γίνει. Βλέπετε τι έχει γίνει με τα ΕΛΠΕ. Ίσως αυτός είναι ο λόγος που η μετοχή παραμένει καθηλωμένη στα γνωστά χαμηλά και ελκυστικά επίπεδα.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης