Τελευταία Νέα
Διεθνή

Clarida (Fed): Πρέπει να είμαστε υπομονετικοί με τη διαδικασία αύξησης επιτοκίων - Εξετάζουμε αλλαγές στην πολιτική μας

Clarida (Fed): Πρέπει να είμαστε υπομονετικοί με τη διαδικασία αύξησης επιτοκίων - Εξετάζουμε αλλαγές στην πολιτική μας
Ο αντιπρόεδρος τόνισε ότι η Fed είναι «ανοιχτή» σε τροποποιήσεις της πολιτικής της, εάν υπονομεύει τις προοπτικές για την οικονομία
Στο γεγονός ότι η Federal Reserve μπορεί να διατηρήσει μία στάση αναμονής στη διαδικασία αύξησης επιτοκίων, αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος της τράπεζας, Richard Clarida, ενισχύοντας τη θέση που διατυπώνουν το τελευταίο διάστημα οι αξιωματούχοι της τράπεζας.
Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Fed σε ομιλία του στο Πανεπιστήμια της Νέας Υόρκης, «ξεκινάμε το έτος παραμένοντας όσο πιο κοντά στους στόχους μας ήμασταν εδώ και πολύ καιρό», προσθέτοντας ότι «υπό αυτές τις συνθήκες, πιστεύω ότι η υπομονή είναι μία αρετή και ότι μπορούμε να την έχουμε σήμερα».
Τόσο ο πρόεδρος της τράπεζας, Jerome Powell, όσο και άλλοι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της Fed έχουν ταχθεί υπέρ μίας υποχώρησης στην πολιτική της τράπεζας, μέχρι να γίνει περισσότερο κατανοητή η «διχοτόμηση» μεταξύ των προοπτικών για την οικονομία και των ανησυχιών που επικρατούν το τελευταίο διάστημα στις αγορές.
Σύμφωνα με τον κ. Clarida, η Κεντρική Τράπεζα είναι αντιμέτωπη με «αντίθετους ανέμους» οι οποίοι έρχονται από τις προοπτικές ανάπτυξης άλλων χωρών, και τη σύσφιγξη στις συνομικές οικονομικές συνθήκες.
«Εάν αυτοί οι άνεμοι διατηρθούν, η κατάλληλη μελλοντική νομισματική πολιτική θα πρέπει να ανταποκριθεί ώστε να διατηρηθεί η οικονομία όσο το δυνατόν περισσότερο κοντά στους διπλούς μας στόχους της μέγιστης απασχόλησης και της σταθερότητας στις τιμές».
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η Fed είναι ανοιχτή στο να πραγματοπιήσει τροποποιήσεις αναφορικά με τη στθερή συρρίκωνση του ισολογισμού της, η οποία σύμφωνα με ορισμένους αναλυτές προκαλεί ζημιά στις χρηματοπιστωτικές αγορές.
«Εάν διαπιστώσουμε ότι το τρέχον πρόγραμμα εξομάλυνσης των ισολογισμών ή οποιαδήποτε άλλη πτυχή της ομαλοποίησης δεν προωθεί την επίτευξη των διπλών στόχων μας, δε θα διστάσουμε να πραγματοποιήσουμε αλλαγές», επεσήμανε ο Richard Clarida.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης