Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Κατά 0,3% αναπτύχθηκε η οικονομία, σε τριμηνιαία βάση, το 3μηνο Σεπτεμβρίου-Νοεμβρίου 2018

Βρετανία: Κατά 0,3% αναπτύχθηκε η οικονομία, σε τριμηνιαία βάση, το 3μηνο Σεπτεμβρίου-Νοεμβρίου 2018
Η βιομηχανική παραγωγή της Μεγάλης Βρετανίας για τον Νοέμβριο του 2018 υποχώρησε κατά -0,4% σε μηνιαία βάση
Οριακή επιβράδυνση σημείωσε η ανάπτυξη της βρετανικής οικονομίας για το τρίμηνο Σεπτεμβρίου-Νοεμβρίου 2018, σε τριμηνιαία βάση, σύμφωνα με τα σημερινά (11/1) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, τα οποία επιβεβαίωσαν τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις.
Ειδικότερα, το ΑΕΠ της Βρετανίας αυξήθηκε κατά 0,3% σε σύγκριση με το τρίμηνο Αυγούστου-Οκτωβρίου 2018, όταν και είχε σημειωθεί αύξηση 0,4%, ενώ για τον Νοέμβριο του 2018, το βρετανικό ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,2% σε σύγκριση με οτν προηγούμενο μήνα.
Σύμφωνα με τον ONS, η τριμηνιαία αύξηση για τον κλάδο υπηρεσιών διαμορφώθηκε στο 0,3% έναντι 0,2% προηγουμένως, ενώ θετική ήταν η συμβολή και του κατασκευαστικού κλάδου, όπου η παραγωγή ενισχύθηκε κατά 2,1% σε τριμηνιαία βάση.
«Η ανάπτυξη στη βρετανική οικονομία συνεχίζει να καταγράφει επιβράδυνση για το τρίμηνο μέχρι τον Νοέμβριο του 2018 μετά τις ισχυρότερες επιδόσεις στα μέσα του έτους», σχολιάζει ο Rob Kent-Smith της ONS, προσθε΄τοντας ότι «οι λογιστικές και οι οικοδομικές εργασίες αυξήθηκαν και πάλι, αλλά αρκετοί τομείς ήταν υποτονικοί».
Παράλληλα, σε ξεχωριστά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από τη Στατιστική Υπηρεσία, η βιομηχανική παραγωγή της Βρετανίας για τον Νοέμβριο του 2018 υποχώρησε κατά -0,4% σε μηνιαία βάση, διευρύνοντας την πτώση του -0,5% που σημειώθηκε τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο κατά +0,2%
Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, η βιομηχανική παραγωγή σημείωσε πτώση κατά -1,5%, έναντι -0,9% τον Νοέμβριο του 2017 και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο -0,7%.
Η παραγωγή του μεταποιητικού κλάδου κατέγραψε σημαντική πτώση κατά -1,1% σε μηνιαία βάση, την ίδια στιγμή που η ετήσια πτώση διαμορφώθηκε επίσης στο -1,1%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης