Τελευταία Νέα
Διεθνή

Altmaier (υπ. Οικονομίας Γερμανίας): Δε βρισκόμαστε κοντά σε ύφεση, παρά τα προβλήματα που υπάρχουν στο διεθνές εμπόριο

Altmaier (υπ. Οικονομίας Γερμανίας): Δε βρισκόμαστε κοντά σε ύφεση, παρά τα προβλήματα που υπάρχουν στο διεθνές εμπόριο
Ο Γερμανός αξιωματούχος τόνισε ότι η οικονομάι της χώρας θα συνεχίσει να αναπτύσσεται κατά το 2019
Στο γεγονός ότι η οικονομία της Γερμανίας δε βρίσκεται κοντά σε ύφεση, αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομίας της χώρας, Peter Altmaier, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η κυβέρνηση εξετάζει ορισμένα δημοσιονομικά μέτρα ώστε να στηρίξει την ανάπτυξη.
Ειδικότερα, μέσω συνέντευξης που παραχώρησε στην εφημερίδα Handelsblatt, ο κ. Altmaier δήλωσε ότι «η Γερμανία δε βρίσκεται αυτή στη στιγμή στην αρχή μίας ύφεσης, ακόμα και αν υπάρχουν ανεπίλυτα προβλήματα στο διεθνές εμπόριο, τα οποία σχετίζονται με το Brexit και τις Ηνωμένες Πολιτείες».
Την ερχόμενη εβδομάδα, η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία αναμένεται να δημοσιεύσει τα προκαταρκτικά στοιχεία που αφορούν την αύξηση του γερμανικού ΑΕΠ για το τέταρτο τρίμηνο του 2018, μετά τη συρρίκωνση του 0,2% που καταγράφηκε το προηγούμενο τρίμηνο.
«Εδώ και εννέα χρόνια τώρα, είχαμε επαρκή και υγιή ρυθμό ανάπτυξης χωρίς υπερθέρμανση και η οικονομία θα συνεχίσει να αυξάνεται φέτος», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του Peter Altmaier στη Handelsblatt.
Παράλληλα, ο ίδιος ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα δημοσιεύσει τις αναθεωρημένες προβλέψεις της για την ανάπτυξη που αφορούν το 2019, κατά τα τέλη του τρέχοντος μήνα.
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας έχει ζητήσει χαμηλότερους εταιρικούς φόρους προκειμένου να βοηθήσει τις εταιρίες, αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι δεν έχει πείσει ακόμα τον υπουργό Οικονομικών, Olaf Scholz.
«Έχει τώρα νόημα να θέσουμε κίνητρα για την ανάπτυξη», τόνισε ο Peter Altmaier, προσθέτοντας παράλληλα ότι «η οικονομία χρειάζεται έναν ούριο άνεμο ώστε να είναι πιο ισχυρή στο μέλλον και να δημιουργήσει θέσεις εργασίας και ανάπτυξη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης