Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Οι δημοπρασίες άλλαξαν το πρόσημο

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Οι δημοπρασίες άλλαξαν το πρόσημο
ΑΓΟΡΑ: Σε περιορισμένες μετοχές το ενδιαφέρον με τις δημοπρασίες να κάνουν τη διαφορά και να βάζουν πλάτη μη τραπεζικές μετοχές. Το βάρος που έχει η Coca Cola στους δείκτες και η άνοδος της Jumbo έδωσαν άνοδο στο κλείσιμο.

Τεχνικά βρίσκεται η αγορά στη ζώνη αντιπαράθεσης όπως γράφει και ο Απόστολος Μάνθος και πρέπει να περάσει πάνω από τις 638 μονάδες για να βελτιωθεί το κλίμα.

Θα εξαρτηθεί κυρίως από την πορεία των διεθνών αγορών και από τις πολιτικές εξελίξεις. Δεν νομίζουμε πάντως πως θα δούμε εκλογές σύντομα. Άρα αν βοηθήσει το εξωτερικό ίσως πάμε λίγο καλύτερα.

JUMBO: Με αρκετά πακέτα και δυνατούς αγοραστές στις δημοπρασίες έκλεισε σε υψηλό ημέρας μια στα 13,62 ευρώ με άνοδο 5,75%.

COCA COLA: Στα 28,22 ευρώ με άνοδο 3,67% και όγκο 43 χιλ. τεμάχια. Αποτίμηση 10,5 δισ. ευρώ. Η συγκεκριμένη μετοχή όποτε χρειάζεται να μπει φρένο στην πτώση του ΧΑ βάζει «πλάτη».

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Με δεδομένες τις αρνητικές εκθέσεις ξένων οίκων μια χαρά τα πήγαν. Άλλες μέρες, με μία μικρή υποψία αρνητικής είδησης βούλιαζαν. Κάτι είναι και αυτό. Ξεχώρισε η Eurobank και πάλι η οποία έκλεισε αμετάβλητη.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Άλλες 2,05 εκατ. μετοχές αγόρασε η Amber Capital από τον Δημήτρη Κούτρα. Το ποσοστό της είναι κάτω από 5% με βάση τα πακέτα που έχουν γίνει, οπότε θα πρέπει να πάρει και άλλα χαρτιά για να γίνει γνωστό.

Η μετοχή έκλεισε με απώλειες 2,39% και στα 1,3080 ευρώ με όγκο 2,3 εκατ. τεμάχια και αποτίμηση 231 εκατ. ευρώ.

ΦΟΥΡΛΗΣ: Χωρίς ιδιαίτερο όγκο υποχώρησε 2,41% και γύρισε στα 4,05 ευρώ. Άλλαξαν χέρια 66 χιλ. τεμάχια. Αποτίμηση 209 εκατ. ευρώ.

ΟΛΠ: Στα 15,04 ευρώ με άνοδο 3,16% και όγκο 4 χιλ. τεμάχια. Αστεία η αποτίμηση στα 376 εκατ. ευρώ για το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Ο μεγάλος πρωταγωνιστής της συνεδρίασης από τα μικρά. Στο +14,10% και στα 1,78 ευρώ με όγκο 80 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 72 εκατ. ευρώ.

Είχαμε γράψει και τις προηγούμενες μέρες πως η προσφορά απορροφήθηκε μέχρι τα 1,20 ευρώ και πως βλέπαμε καλούς αγοραστές. Το σημερινό πάντως ήταν έκπληξη.

Να βλέπεις 25 χιλ. τεμάχια αγορά στο κλείσιμο είναι κάτι που έχουμε μήνες να δούμε. Επανήλθαν και οι γνωστές φήμες, τις οποίες η στήλη συμμερίζεται και πιστεύει πως κάποια μέρα θα γίνουν επίσημες ανακοινώσεις.

Η αξία του ξενοδοχείου είναι μεγάλη και δεν αποτυπώνεται στην τιμή της μετοχής στο ταμπλό.

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ-ΛΑΠΠΑΣ: Και η συγκεκριμένη έδειξε στις προηγούμενες συνεδριάσεις συμπεριφορά καλύτερη. Έκλεισε στα 0,62 ευρώ με άνοδο 8,77% και όγκο 13 χιλ. τεμάχια. Αποτίμηση οριακά κάτω από τα 25 εκατ. ευρώ η οποία φυσικά και είναι χαμηλή.

ΙΝΤΡΑΚΟΜ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ: Σημαντική άνοδο 7,76% κατέγραψε η μετοχή και πάει σιγά-σιγά να βρει την τιμή που θα αγοράσει ο κ.Κούτρας. Σίγουρα η είσοδος του στην εταιρεία θα τη βοηθήσει αφού μιλάμε για έναν εκ των κορυφαίων του κατασκευαστικού κλάδου.

CRETA FARMS: Πουλούσαν στο κλείσιμο 26 χιλ. τεμάχια στα 0,6680 ευρώ και στο +5,03% αλλά δεν τα ακούμπησαν.

REDS: Με απώλειες 2,31% και όγκο 44 χιλ. τεμάχια. Κλείσιμο στα 0,8450 ευρώ και αποτίμηση 48,5 εκατ. ευρώ.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης