Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Στον αέρα το σχέδιο σωτηρίας της Folli – Follie - Οι Δικαστικές Αρχές αρνήθηκαν την αποδέσμευση των ακινήτων

tags :
Στον αέρα το σχέδιο σωτηρίας της Folli – Follie - Οι Δικαστικές Αρχές αρνήθηκαν την αποδέσμευση των ακινήτων
Πότε θα γίνει η επόμενη ΓΣ των ομολογιούχων
«Κόλπο γκρόσο» ετοιμάζει η οικογένεια Κουτσολιούτσου κατά των ομολογιούχων που περιμένουν εναγωνίως διευκρινίσεις επί του σχεδίου αναδιάρθρωσης της νέας εταιρείας, με τη  διοίκηση να κρατά κλειστά τα χαρτιά της, στα κρίσιμα ερωτήματα που θέτουν οι ομολογιούχοι.
Το σενάριο διάσωσης της εταιρείας με τη σύμφωνη γνώμη των ομολογιούχων γίνεται ακόμη πιο περίπλοκο, όσο η διοίκηση της εταιρείας βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με την οικογένεια Κουτσολιούτσου, η οποία στη ουσία έχει τον κύριο έλεγχο της εταιρείας και καθορίζει τις επόμενες κινήσεις της διοίκησης.
Η σχεδόν καθημερινή παρουσία του Δημήτρη και της Καίτης Κουτσολιούτσου, στην εταιρεία όπως και η συμμετοχή του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου ως απλό μέλος στο διοικητικό συμβούλιο και σε συνδυασμό με το σημαντικό ρόλο που ανέλαβε στην νεοσυσταθείσα Steering Committee, οι ομολογιούχοι πιστεύουν ότι η οικογένεια Κουτσολιουτσου σχεδιάζει το μέλλον της δικής της εταιρείας. Αξίζει να αναφερθεί ότι η διοίκηση έχασε την πρώτη «μάχη» με την Αρχή Ξεπλύματος Βρώμικου Χρήματος, αφού απέρριψε, την προσφυγή της για την αποδέσμευση των ακινήτων που αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της συμφωνίας με τους ομολογιούχους για τη διάσωση της εταιρείας.
Πηγές προσκείμενες προς τη διοίκηση λένε ότι μπορεί να κατατεθεί νέο αίτημα προς τις Δικαστικές Αρχές όταν η πλειοψηφία των ομολογιούχων δώσει την συγκατάθεση της στο σχέδιο αναδιάρθρωσης το οποίο θα υλοποιηθεί με την κατάθεση αίτησης στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών για την ένταξη της Folli – Follie στο άρθρο 106β- δ.  

Πότε θα γίνει η επόμενη ΓΣ των ομολογιούχων

Η αναβολή της γενικής συνέλευσης των ομολογιούχων της περασμένης Τετάρτης  9 Ιανουαρίου λόγω έλλειψη απαρτίας διαμορφώνει νέο χρονοδιάγραμμα για τη διάσωση της εταιρείας.
Η επόμενη γενική συνέλευση δεν έχει προσδιορισθεί ακόμη αλλά θεωρείται βέβαιο ότι θα γίνει μετά τις 23 Ιανουαρίου καθώς πρέπει να συμπληρωθεί ο χρόνος των 14 ημερών από την προηγούμενη γενική συνέλευση και  η τελευταία ημερομηνία πραγματοποίησης της ΓΣ των ομολογιούχων είναι η Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019.
Στο διάστημα από τις 23 Ιανουαρίου έως τις 20 Φεβρουαρίου πρέπει οι ομολογιούχοι να έχουν δώσει την τελική τους απόφαση γα το σχέδιο αναδιάρθρωσης. Για να θεωρεί έγκυρη η γενική συνέλευση πρέπει να συμμετέχει το 1/3 των ομολογιούχων και τα 2/3 των ομολογιούχων  που συμμετέχουν πρέπει να στηρίξουν το σχέδιο που έχει υποβάλει η διοίκηση της Folli Follie.    

Τι ζητούν οι ομολογιούχοι για να ψηφίσουν το σχέδιο

Οι ομολογιούχοι ζητούν κρίσιμες πληροφορίες για  τα επενδυτικά  σχέδια  της  εταιρείας και κυρίως απαιτούν να μάθουν που θα κατευθυνθούν τα κεφάλαια που θα συνεισφέρουν, τα οποία να σημειωθεί έχουν προσδιορισθεί στα 41 εκατ. ευρώ.
Επίσης ζητούν να μάθουν εάν μετά την επίτευξη της συμφωνία θα χρειασθούν  επιπλέον κεφάλαια για να είναι σε θέση η εταιρεία να διατηρήσει τις προσδοκίες της μέσα σε ένα έντονο ανταγωνιστικό περιβάλλον.
Στα κρίσιμα ερωτήματα που θέτουν οι ομολογιούχοι δεν έχουν λάβει απαντήσεις καθώς κανένας δεν γνωρίζει με ακρίβεια τα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας του 2017 όπως και του 2018.  
Η Pwc που ανέλαβε να συντάξει τις οικονομικές καταστάσεις του 2017, θεωρείται σχεδόν απίθανο να έχει ολοκληρώσει το έργο της μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου.
Η σύνταξη των οικονομικών καταστάσεων γίνεται ακόμη πιο περίπλοκη μετά τη νέα τοποθέτηση του Γιώργου Σάμιου ως οικονομικού διευθυντή της εταιρείας, οποίος εκτιμάται ότι  θα χρειασθεί χρόνο για να ενημερωθεί για τα όσα έγιναν στο παρελθόν και την ίδια στιγμή να διαχειρίζεται την τρέχουσα καθημερινότητα.
Σύμφωνα με πηγές που βρίσκονται σε ανοικτή επικοινωνία με τους ομολογιούχους, λένε ότι ο στόχος της οικογένειας Κουτσολιούτσου είναι να ροκανίσει το χρόνο με την προσδοκία να οδηγήσει τα πράγματα εκεί που θέλει.
Οι ομολογιούχοι δεν  αποκλείουν το ενδεχόμενο η εταιρεία Folli - Follie να υποβάλλει πρόταση αγοράς για τα ληξιπρόθεσμα εγγυημένα μετατρέψιμα ομόλογα αξίας 249.500.000 λήξεως του 2019, δίνοντας στους ομολογιούχους ως αποζημίωση το ποσό των 40 εκατ. ευρώ.
Το σχέδιο της οικογένειας Κουτσολιούτσου μπορεί να εκδηλωθεί πριν από τις 20 Φεβρουαρίου και το πιο σημαντικό να προκύψει επενδυτής για την απόκτηση των  ομολόγων, υποβάλλοντας αίτημα εξαγοράς προς τη γενική συνέλευσης των ομολογιούχων.   

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingews.gr  
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης