Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Nomura: Σε κρίσιμο επίπεδο οι αγορές - Συνιστά προσοχή στους επενδυτές

tags :
Nomura: Σε κρίσιμο επίπεδο οι αγορές - Συνιστά προσοχή στους επενδυτές
Nomura: Σε κρίσιμο επίπεδο οι αγορές - Συνιστά προσοχή στους επενδυτές
Την εκτίμηση ότι είμαστε κοντά στα επίπεδα στα οποία τα CTAs αναγκάζονται να μειώσουν τις ζημιογόνες προθεσμιακές θέσεις τους μετά το πρόσφατο μίνι ράλι των αμερικανικών  αγορών τονίζει στο τελευταίο της report η Nomura.
Όπως εκτιμά η Nomura οι θετικοί καταλύτες όπως η πρόοδος στις εμπορικές συνομιλίες μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας και η μετατόπιση της αύξησης των επιτοκίων της Fed, επιτάχυναν σημαντικά την ανάκαμψη του κλίματος τις παγκόσμιες χρηματιστηριακές αγορές, ωστόσο οι επενδυτές διατηρούν μια συντηρητική στάση όσον αφορά την ανάληψη κινδύνων.
Στην πραγματικότητα, η προτίμησή τους έχει στραφεί σε περιουσιακά στοιχεία  χαμηλού ρίσκου και μεταβλητότητας (π.χ. αγορά μετοχών με χαμηλό όγκο και  πώληση μετοχών με υψηλό καθημερινό όγκο) και αγορά μετοχών με υψηλή μερισματική απόδοση και πώληση μετοχών με χαμηλή μερισματική απόδοση.



Ωστόσο, μια πιο αξιοσημείωτη παρατήρηση για τη βιωσιμότητα του πρόσφατου ράλι είναι ότι, σύμφωνα με τη Nomura, «έχουμε φτάσει σε πραγματικό έλεγχο για τον προσδιορισμό της βιωσιμότητας του τρέχοντος ράλι » με την τράπεζα να προσθέτει  ότι η εκτίμησή της για το παγκόσμιο χρηματιστηριακό κλίμα ευθυγραμμίζεται με τις κορυφές που σημειώθηκαν τον Νοέμβριο και το Δεκέμβριο του 2018, όπου μετά από αυτά τα επίπεδα ξεκίνησε η πτώση.



Ακόμη και αν συνεχιστεί η άνοδος στις αγορές  η Nomura προειδοποιεί ότι θα χρειαστούν επιπρόσθετοι θετικοί καταλύτες ή ισχυρά θεμελιώδη για να κινηθούν υψηλότερα οι χρηματιστηριακοί δείκτες.
Ένα άλλο βασικός μπαλαντέρ είναι αυτό που συμβαίνει με την Κίνα.
Ενώ ο Nomura πιστεύει ότι η μελλοντική δυναμική της κινεζικής οικονομίας φαίνεται να παραβλέπεται αυτή τη στιγμή, η  κατάργηση της οικονομικής αβεβαιότητας των ΗΠΑ δεν αρκεί, κατά την άποψη της Nomura, αλλά ταυτόχρονα «πρέπει να επιβεβαιώσουμε ότι η οικονομική ανάκαμψη της Κίνας είναι πιθανή».
Σε αυτό το σημείο, ορισμένοι βραχυπρόθεσμοι επενδυτές είναι ελαφρώς σκεπτικοί.
 Τα CTAs εξακολουθούν να έχουν short θέσεις στο δείκτη Hang Seng Index και οι οπαδοί της τάσης έχουν ανοίξει short θέσεις στην ιαπωνική αγορά σε κλάδους που σχετίζονται με την Κίνα.
Αυτός είναι ο λόγος για τον η Nomura θα παρακολουθεί στενά τις θέσεις των hedge funds που έχουν πληθώρα short θέσεων σε κινεζικές εταιρίες ή εταιρίες των οποίων τα μεγέθη επηρεάζονται από την αγορά της Κίνας καθώς και το κλίμα των χρηματιστηρίων της Κίνας, σε μια προσπάθεια επιβεβαίωσης της βιωσιμότητας της παγκόσμιας ανάκαμψης των μετοχών.




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης