Τα «Κίτρινα Γιλέκα» έφεραν μείωση των τουριστικών αφίξεων στο Παρίσι

Τα «Κίτρινα Γιλέκα» έφεραν μείωση των τουριστικών αφίξεων στο Παρίσι
Παρίσι: Τα «Κίτρινα Γιλέκα» έφεραν μείωση των τουριστικών αφίξεων
Οι βίαιες διαδηλώσεις, αποτέλεσμα των διαδηλώσεων των «κίτρινων γιλέκων», αποθάρρυναν πολλούς ξένους τουρίστες και οι διεθνείς αεροπορικές αφίξεις στο Παρίσι μειώθηκαν 5% έως 10% τον Δεκέμβριο, ανέφερε σήμερα η Atout France.
Σύμφωνα με την υπηρεσία προώθησης του γαλλικού τουρισμού στο εξωτερικό, για τους πρώτους μήνες του 2019, οι αεροπορικές κρατήσεις «σημειώνουν μείωση 6,8% τους τρεις ερχόμενους μήνες.
Όμως, αν οι διαδηλώσεις σταματήσουν, θα μπορέσουμε γρήγορα να επανέλθουμε σε μια αύξηση».
Την ίδια ώρα ο Κριστιάν Μαντέλ, γενικός διευθυντής της Atout France και ο Ζαν-Μπατίστ Λεμουάν, υφυπουργός αρμόδιος για τον Τουρισμό στο υπουργείο Εξωτερικών, είχαν σήμερα βιντεοδιάσκεψη με δέκα πρεσβευτές στο εξωτερικό προκειμένου να αποτιμήσουν την επίπτωση, ανάλογα με τη χώρα, του κινήματος των «κίτρινων γιλέκων» στις τουριστικές ροές.
«Η κατάσταση διαφέρει πολύ ανάλογα με τη χώρα, αισθανόμαστε κυρίως την ανησυχία των Ασιατών, μιας πελατείας που έχει ανάγκη διασφαλίσεις.
Ωστόσο, οι ενδείξεις είναι θετικές από την πλευρά των Ευρωπαίων που αποτελούν τη μεγάλη πλειονότητα» των τουριστών που επισκέπτονται τη Γαλλία, δήλωσε ο υφυπουργός.
Στη Γαλλία, «ο πιο ισχυρός αντίκτυπος σημειώθηκε τον Δεκέμβριο.
Για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο αυτή η μείωση επιβραδύνεται, και τον Μάρτιο επιστρέφουμε σε μια αύξηση των διεθνών αφίξεων.
Θα πρέπει να διατηρήσουμε αυτό το σπιράλ της ανάκαμψης», είπε ο Λεμουάν.
Είπε πως, στη διάρκεια της εβδομάδας, είχε συναντήσεις με πολλούς παράγοντες του τουρισμού, κυρίως στελέχη των Galeries Lafayette και του Πύργου του Άιφελ.
«Τον Δεκέμβριο και για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, υπήρξε μια πτώση στις κρατήσεις και μια πτώση στις αφίξεις.
Αλλά η Γαλλία ήταν σε πολύ καλή τάση για ολόκληρο το 2018, που θα είναι, ελπίζουμε, χρονιά-ρεκόρ, για την οποία προβλέπουμε 90 εκατομμύρια ξένους τουρίστες», υπενθύμισε ο Λεμουάν.
Συγκεκριμένα, ανέφερε πως η κυβέρνηση «εξετάζει συμπληρωματικές ενέργειες» προκειμένου να «παράσχει «διασφαλίσεις» και να «γνωστοποιήσει πως η ασφάλεια είναι διασφαλίσμένη, πως η ζωή συνεχίζεται.
«Η Γαλλία τα κατάφερε να ανακάμψει μετά τα τραγικά γεγονότα του 2015, και υπάρχει μια επιθυμία για τη Γαλλία που παραμένει», εκτίμησε.

Νέες κινητοποιήσεις αύριο (12/1) από τα «Κίτρινα Γιλέκα» - Εν αναμονή της βίαιης «ένατης πράξης»

«Πολύ ισχυρότερες» κινητοποιήσεις συγκριτικά με εκείνες του περασμένου Σαββάτου αναμένουν από τα «Κίτρινα Γιλέκα» οι γαλλικές αρχές αύριο, Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019.
Εν όψει της «ένατης πράξης», στη γαλλική επικράτεια θα αναπτυχθούν 80.000 αστυνομικοί – και 5.000 στο Παρίσι - με την ελπίδα να αποφευχθούν τα βίαια επεισόδια της προηγούμενης εβδομάδας, τα οποία ξύπνησαν τις δυσάρεστες μνήμες από τις πρώτες διαδηλώσεις, τον Νοέμβριο.
Έπειτα από μία μικρή ανάπαυλα μετά την προσπάθεια του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν να καταλαγιάσει την οργή ανακοινώνοντας μία σειρά από μέτρα (αύξηση του κατώτατου μισθού, απόσυρση του επίμαχης αύξησης της φορολογίας στα καύσιμα και άλλες φοροελαφρύνσεις), τα «Κίτρινα Γιλέκα» βγήκαν ξανά στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας με άγριες διαθέσεις.
Αυτό κυρίως, το επίπεδο της βίας, είναι που απασχολεί περισσότερο πλέον τις γαλλικές αρχές και όχι τόσο ο αριθμός των διαδηλωτών.
Κάθε Σαββατοκύριακο, επισήμανε σήμερα στο CNews ο αρχηγός της αστυνομίας του Παρισιού Μισέλ Ντελπιέ, ο αριθμός των διαδηλωτών μειώνεται.
Αυξάνονται ωστόσο τα επίπεδα της βίας όσων εξακολουθούν να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις, πρόσθεσε.
Το περασμένο Σάββατο, χρειάστηκε μάλιστα να μεταφερθεί άρον άρον από τα γραφεία του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μπενζαμέν Γκριβό, έπειτα από εισβολή «κίτρινων γιλέκων» με μηχάνημα εργοταξίου.
Ένα από τα μέτρα για τα οποία δεσμεύτηκε ο Γάλλος πρόεδρος είναι ο εθνικός διάλογος με τους πολίτες για οικολογικά, φορολογικά και θεσμικά ζητήματα, τα αποτελέσματα των οποίων - υποστηρίζει ο Μακρόν - θα τροφοδοτήσουν την πολιτική γραμμή της κυβέρνησης.
Ο διάλογος αυτός θα διαρκέσει τρεις εβδομάδες και θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα.
Οι ηγέτες της αντιπολίτευσης έχουν χλευάσει τον εθνικό διάλογο.
Μεγάλη μερίδα των Γάλλων ωστόσο φαίνεται να δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Elabe, το 41% των Γάλλων σκοπεύει να συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία της κυβέρνησης, ενώ το 40% θα απόσχει από τη διαδικασία.
Σύμφωνα επίσης με την ίδια δημοσκόπηση, το 60% των Γάλλων στηρίζει ακόμη το κίνημα των «Κίτρινων Γιλέκων», ποσοστό υψηλό μεν, αλλά αποδυναμωμένο κατά 10 μονάδες τον τελευταίο μήνα, έπειτα δηλαδή από τα μέτρα του Εμανουέλ Μακρόν.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS