Τελευταία Νέα
Διεθνή

Spiegel: Η Merkel δεν εκφράστηκε εναντίον του Μητσοτάκη για τη στάση του στο Μακεδονικό - Σε αυτό απέτυχε ο Τσίπρας

Spiegel: Η Merkel δεν εκφράστηκε εναντίον του Μητσοτάκη για τη στάση του στο Μακεδονικό - Σε αυτό απέτυχε ο Τσίπρας
Η Merkel έδωσε το μήνυμα ότι η Ελλάδα άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο και ότι η Ελλάδα μπορεί να στηρίζεται στη βοήθεια της Γερμανίας
Τον απολογισμό της επίσκεψης της γερμανίδας καγκελαρίου Merkel στην Αθήνα, σε μια κρίσιμη περίοδο για την κυβέρνηση Τσίπρα λόγω του Μακεδονικού κάνει το γερμανικό περιοδικό Spiegel.
Το περιοδικό αναφέρεται στο καλό κλίμα της συνάντησης των δύο ηγετών στην Αθήνα, τη στήριξη της Merkel στον Τσίπρα και σχολιάζει το γεγονός ότι η γερμανίδα καγκελάριος δεν εκφράστηκε εναντία του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη στάση απέναντι στη συμφωνία των Πρεσπών.
Ως απόδειξη της απόλυτης αρμονίας, ο ανταποκριτής του Spiegel στην Αθήνα περιγράφει την φωτογραφία που έβγαλε στο Instagram ο Αλέξης Τσίπρας, στην οποία ο έλληνας πρωθυπουργός δείχνει στη Merkel τη «μαγευτική θέα» της Ακρόπολης από την Καστέλα, όπου δείπνησαν οι δύο ηγέτες με ψάρι και ελληνικές σπεσιαλιτέ και με ελάχιστους προσκεκλημένους.
Δηλώσεις στο Spiegel έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, παρών στη συνάντηση Τσίπρα-Merkel, στις οποίες επισημαίνει τη στήριξη της καγκελαρίου στη Συμφωνία των Πρεσπών.
«Η στήριξή της για τη συμφωνία μας με τα Σκόπια ήταν σαφής. Η Merkel μας έδωσε το μήνυμα ότι η Ελλάδα άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο και ότι η Ελλάδα μπορεί να στηρίζεται στη βοήθεια της Γερμανίας».
Ο αρθρογράφος συνοψίζει ως εξής τα βασικά σημεία της επίσκεψης «ήταν μια απόλυτη επιτυχία από την σκοπιά του Τσίπρα… Εξέφρασε την εμπιστοσύνη της στην ελληνική οικονομία, αναγνώρισε τις θυσίες του ελληνικού λαού, υποστήριξε το deal ανάμεσα στην Ελλάδα και την ΠΓΔΜ, λέγοντας ότι είμαι ευγνώμων στον Τρίπρα και τον Zaev.
Σε ένα στόχο απέτυχε ο Τσίπρας. Η Merkel δεν εκφράστηκε εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης