Καράογλου: Η ΝΔ θα καταψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών - Φοβάμαι ότι οι 151 δυστυχώς θα βρεθούν

Καράογλου: Η ΝΔ θα καταψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών - Φοβάμαι ότι οι 151 δυστυχώς  θα βρεθούν
"Εμείς θα αγωνιστούμε για να μην περάσει η συμφωνία αυτή, αλλά φοβάμαι ότι οι 151 δυστυχώς θα βρεθούν", ανέφερε ο Θ. Καράογλου
«Η Νέα Δημοκρατία θα κάνει αυτό που από την αρχή έχει ξεκαθαρίσει, θα καταψηφίσει μια συμφωνία που είναι σε βάρος των συμφερόντων της πατρίδος, σε βάρος των συμφερόντων της Μακεδονίας», υπογράμμισε ο βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας Θ. Καράογλου, αναφερόμενος στη συμφωνία των Πρεσπών.
Ο κ. Καράογλου, προσερχόμενος στην παρουσίαση του βιβλίου του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλου, τόνισε ότι «πάγια αρχή και θέση της Νέας Δημοκρατίας είναι ότι θεωρεί τη συμφωνία αυτή εθνικά επιζήμια, γι' αυτό τον λόγο, αν όπως δείχνουν τα πράγματα έρθει τώρα νωρίς και πριν έχουμε πολιτικές εξελίξεις, πριν έχουμε εκλογές, η ΝΔ θα κάνει αυτό που από την αρχή έχει ξεκαθαρίσει, θα καταψηφίσει μια συμφωνία που είναι σε βάρος των συμφερόντων της πατρίδος, σε βάρος των συμφερόντων της Μακεδονίας»,  προσθέτοντας ότι «δυστυχώς βλέπω κοντά στους 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και αρκετούς άλλους πρόθυμους από διάφορα κόμματα, κομματίδια να προκύπτουν και ως "χρήσιμοι ηλίθιοι" στην ιστορία να δίνουν θετική ψήφο».
«Εμείς θα αγωνιστούμε για να μην περάσει η συμφωνία αυτή, αλλά φοβάμαι ότι οι 151 δυστυχώς θα βρεθούν», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο ίδιος, σχολιάζοντας τη χθεσινή (11/1) επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από τη Βουλή της ΠΓΔΜ σημείωσε πως «οι 69 βουλευτές που είχε το κυβερνών κόμμα έγιναν όλως περιέργως 81.
Ήταν μια κατά τ' άλλα δημοκρατική διαδικασία, η οποία απέδειξε ότι το γειτονικό κρατίδιο έχει πολλά ακόμη βήματα να κάνει για την πλήρη δημοκρατία».
Τέλος, κληθείς να εκτιμήσει εάν θα αντέξει η κυβέρνηση, ο κ. Καράογλου απάντησε ότι «ο κ. Καμμένος μας έχει κουράσει με τα ψέματα και τις κωλοτούμπες που κάνει.
Είπε χαρακτηριστικά χθες η Μαρία Σπυράκη ότι μπροστά στον κ. Καμμένο, τα ανδραγαθήματα στο παρελθόν της Νάντιας Κομανέτσι ήταν απλά μία στιγμή στην ιστορία.
Δεν ξέρουμε τι μπορεί να συμβεί.
Έχει επανειλημμένως "δεσμευτεί" ότι θα αποσύρει τους βουλευτές του, φαίνεται όμως ότι εκτός από τον ίδιο και άλλους δύο βουλευτές, οι άλλοι τέσσερις τους αρέσει ο θώκος της εξουσίας, τους αρέσει να κρατούν τα κυβερνητικά έδρανα.
«Η εκτίμησή μου είναι ότι ο κ. Καμμένος αν αποχωρήσει θα είναι μόνος του μαζί με δύο βουλευτές ακόμη ενδεχόμενα, αλλά οι υπόλοιποι τέσσερις απ' ό,τι δείχνουν τα πράγματα θα παραμείνουν γιατί έχουν βολευτεί και είναι δύσκολο να ξεκουνήσουν από τις καρέκλες τους», κατέληξε ο κ. Καράογλου.
 
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS